Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Còmic. Somnis i història

  • Art
  1. 'Còmic. Somnis i història'.
    Foto: ACN'Còmic. Somnis i història'.
  2. 'Còmic. Somnis i història'.
    Foto: Caixa Forum'Còmic. Somnis i història'.
Publicitat

Time Out diu

Caixa Forum Barcelona s’endinsa en la història del còmic occidental amb una gran exposició: ‘Còmic. Somnis i història’. Una mostra que recull més de 350 peces, entre les quals destaquen més de 300 pàgines originals de destacats dibuixants com per exemple d’Eisner, Frank Miller, Jack Kirby, Alan Moore, Moebius, Quino i Francisco Ibáñez. La mostra fa un recorregut per la història del gènere des dels seus inicis fins l’actualitat, i prové en bona de la col·lecció de Bernard Mahé, un dels col·leccionistes més importants d'Europa. 

Distribuïda en vuit àmbits i mostra els inicis del gènere, la seva eclosió amb els mitjans d’impressió massius, el naixement i el mite dels superherois, l’edat d’or del còmic francobelga, l’arribada de la modernitat a l’entorn de l’eix Itàlia-Argentina, l’explosió del gènere fantàstic i la nova avantguarda sorgida en les últimes dècades. Així mateix, fa especial èmfasi en l’evolució del còmic a Espanya. 

Poca broma, que veureu originals d'altíssima importància, com un dibuix de la sèrie del 1896 'The Yellow Kid' de Richard Felton, considerat el primer còmic modern de la història, i arriba fins a l’actualitat amb el còmic en línia ‘Joselito’, de Marta Altieri. També veureu pàgines d'altres clàssics decisius en la història del novè art, com 'Sin City' de Frank Miller o 'Tintín' d'Hergè. I molt espectacular: inclou un muntatge escenogràfic que fa de la visita una experiència immersiva, a càrrec de l’escenògraf i dramaturg Ignasi Cristià, que reprodueix elements icònics com el llit de Little Nemo, una reproducció a gran escala de 13, Rue del Percebe, o un decorat d’Astèrix, amb els seus protagonistes en 3D. 

Detalls

Adreça
Preu
6 € (gratis amb targeta de La Caixa)
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà