L’exposició Conxa Sisquella, simfonies de colors, disponible a la Fundació Felícia Fuster fins al 18 de juliol, mostra una vintena de pintures i gravats realitzats entre els anys vuitanta i primers noranta, etapa de gran maduresa creativa de l’artista. L’obra de Sisquella destaca per una profunda recerca cromàtica, on matisos, saturacions i contrastos es fonen en una experiència sensorial i poètica. Les textures, sovint damunt suports com arpillera o cotó, incorporen fragments tèxtils cosits que intensifiquen la força expressiva.
Conxa Sisquella i Planas (Centelles, 1920 – Barcelona, 1996) es va formar a Barcelona i es va donar a conèixer en salons com el d’Octubre o el de Maig. Influïda per l’expressionisme abstracte i l’art informalista, va evolucionar cap a un llenguatge propi marcat pel color i la matèria. El seu viatge als EUA (1969-70) va suposar una renovació artística. A partir dels anys setanta, el gest i la textura guanyen protagonisme, mentre que en els darrers anys la seva obra es torna més geomètrica i austera, en contrast amb l’esclat cromàtic anterior.
A la mostra, sèries com Blava, Simfonia en rosa o Transparència en rosa i verd exemplifiquen la seva capacitat de commoure amb una pintura íntima, lliure i intensament expressiva. Aquesta exposició ret homenatge a una artista singular i reivindica la seva aportació essencial a l’art català del segle XX.