Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Nancy Holt / Dins Fora

 • Art
 1. Nancy Holt / Dins Fora
  MACBANancy Holt / Dins Fora
 2. Nancy Holt / Dins Fora
  MACBANancy Holt / Dins Fora
 3. Nancy Holt / Dins Fora
  MACBANancy Holt / Dins Fora
 4. Nancy Holt / Dins Fora
  MACBANancy Holt / Dins Fora
Publicitat

Time Out diu

La primera gran exposició europea que explora el llegat artístic de Nancy Holt

A l’atri del MACBA hi ha uns tubs de ventilació dels que normalment s’amaguen als terrats i a les parets menys agraciades dels edificis. Són una obra de Nancy Holt, que va dedicar cinc dècades de producció artística a pensar sobre els sistemes ocults que constitueixen i estructuren les maneres d’estar i de percebre el món. 

L’obra de Nancy Holt no és gaire coneguda. Potser sí que ens sona el nom de la seva parella, Robert Smithson, que feia land-art, i per això a ella se la va vincular a aquest corrent artístic. Ara bé, Holt es definia com a artista de la percepció. 

Això vol dir que tota la seva producció artística -fotografia, poesia, peces sonores, land art, intervencions arquitectòniques, llibres d’artista i dibuixos- volen fer-nos pensar sobre el fet de mirar. Per què mirem certes coses? Què perdem de vista, quan decidim fixar-nos en alguna cosa concreta? És possible mirar des d’un lloc que no sigui el que ocupem en el món?

L’espectador es formula aquestes preguntes interactuant amb la poesia espacial i visual de l’artista, que es materialitza en peces com els ‘locators’, uns tubs de metall que ens conviden a hiperfixar-nos en elements del nostre entorn o a descobrir jocs visuals quotidians. 

Rita Roig
Escrit per
Rita Roig

Detalls

Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà