Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

DOCfield>15: La temptació d'existir. Christer Strömholm/Anders Petersen

  • Art, Fotografia
Publicitat

Time Out diu

Exposició que presenta dues sèries essencials per la fotografia europea de la segona meitat de segle XX; 'Les amies de Place Blanche' de Christer Strömholm i el 'Café Lehmitz' d'Anders Petersen. Es tracta de dos autors que, més enllà de ser els grans exponents de la fotografia sueca, comparteixen una manera d'entendre el mitjà que ha sigut decisiva per a la fotografia contemporània. Els treballs de Strömholm i Petersen, professor i deixeble respectivament, destil·len una palpable melancolia nòrdica a la vegada que una intensa empatia i compromís cap als seus entorns fotogràfics.  

En el cas de Petersen, retrata el microcosmos del Café Lehmitz, una taberna situada al districte vermell de la ciutat, convertida en un refugi per a tota una sèrie de persones que vivien als marges de la societat: prostitutes, treballadors, clients i proxenetes. En el transcurs de tres anys, Petersen realitza un document provocador i ple de vitalitat, que seria publicat al 1978 convertint-se ràpidament en un dels llibres més influents de la fotografia europea. Una de les fotografies més conegudes és el retrat de Rose i Lilly que va ser utilitzat per Tom Waits per il·lustrar la portada del seu disc Rain Dogs.

Strömholm va estar connectat als ambients existencialistes de la seva època, es va traslladar a París a finals dels anys 50 i s'instal·là als voltants de la Place Blanche a prop del barri Pigalle, on va conèixer un grup de transsexuals i travestits que treballaven als carrers i hotels pròxims. Aviat fa amistat amb molts d'ells i comença a fotografiar-los mostrant la seva bellesa més vulnerable i feroç, reunida en aquesta valuosa sèrie.

Detalls

Adreça
Preu
3 € (Reduïda 2 €. 1er dissabte de mes, entrada gratuïta)
Publicitat
També t'agradarà