Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

'Donar cabuda' de Perejaume

  • Art
 Filmoteca de Catalunya. Perejaume
Foto: Filmoteca de Catalunya. Perejaume
Publicitat

Time Out diu

L'artista i escriptor ha construït a la Filmoteca una exposició per oferir la seva visió singular del gest cinematogràfic

La il·lusió de l'espai del cinema pot regenerar un camp? D'una terra regada d'imatges n'ha crescut mai cap tija viva? Darrere de totes aquestes preguntes (potser sense una única resposta) la Filmoteca de Catalunya convida a l'artista i escriptor Pere Jaume Borrell, Perejaume, qui inaugura 'Donar cabuda', una exposició gratuïta del 17 de novembre al 30 de març de 2022. Un espai on l'artista combina obres creades expressament per l'exposició amb d'antigues, imatge en moviment, pintura, fotografia, el gravat i una intervenció escènica. 

L'exposició es complementa amb tres projeccions, l'acte inaugural el 17 de novembre amb una lectura a les fosques a la sala Laya del text 'Un bosquet de vista verda', de Perejaume, a càrrec de Georgina Navarro. I dues projeccions: 'Maniobra' (2014) i una sessió de curtmetratges de l'artista, el 25 de gener i el 15 de febrer de 2022. 

Perejaume veu l'espai de la Filmoteca com un sot de projeccions, un espai de conservació i arxiu. Malgrat això, l'artista busca restituir, plantar i fer reposar l'espai. Una alliberació de tota la saturació que pateix aquest lloc d'emmagatzematge per crear quelcom nou. La seva obra s'ha vinculat més amb la tradició literària que no pas a un moviment artístic: pintures, dibuixos, escultures, instal·lacions, fotografies i vídeos no esgoten la llista de recursos que utilitza l'artista, però el conjunt de tot forma un resultat coherent que dona vida al sistema artístic que avui ens ofereix. 

Detalls

Lloc web de l'esdeveniment
www.filmoteca.cat/web/ca
Adreça
Preu
Gratis
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà