Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El curs dels esdeveniments. Un atles de la col·lecció Foto Colectania

  • Art, Fotografia
  • Foto Colectania
  1. 'El curs dels esdeveniments' a la Foto Colectania
    © Xavier Ribas'El curs dels esdeveniments' a la Foto Colectania
  2. 'El curs dels esdeveniments' a la Foto Colectania
    © Pilar Aymerich'El curs dels esdeveniments' a la Foto Colectania
Publicitat

Time Out diu

Una exposició amb dues històries: la de l'evolució de la fotografia i la dels països del sud d'Europa, a través d'imatges icòniques i fotògrafs reconeguts.

oto Colectania exposa prop de 160 obres escollides d’entre les més de 3000 que hi ha en la seva col·lecció en aquesta exposició comissariada per Carles Guerra. La mostra permet endinsar-se en la col·lecció privada amb la representació de la història de la fotografia que es va fer durant la segona meitat del segle XX a la península Ibèrica.

A través de les fotografies escollides -ja siguin imatges úniques que han esdevingut icones, o seqüències fotogràfiques- l’espectador presenciarà un doble procés de modernització: el del mitjà fotogràfic i el de les societats del sud d'Europa. 

L’exposició té una distribució especial que ens recorda a un atles fotogràfic, amb les seves regions i continents, alguns més extensos que altres. Les fotografies s’organitzen en 24 seqüències agrupades en 8 blocs diferents. Les seqüències encoratgen una lectura horitzontal, i els blocs, una de vertical, de manera que s’estableix una relació entre la imatge única i les fotografies que l’envolten i la contextualitzen.  

Entre els 32 autors, hi ha grans clàssics com Leopoldo Pomés, Xavier Miserachs, Ramon Masats o Francisco Gómez; fotògrafs de la generació posterior com Pilar Aymerich, Manel Armengol, Cristina Garcia Rodero o Manolo Laguillo; i generacions més recents com Laia Abril, Cristina de Middel o Txema Salvans.

Detalls

Adreça
Foto Colectania
Passeig de Picasso, 14
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Barcelona
08003

Dates i hores

Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà