Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

‘Els Català, fotògrafs d’un segle’ al Museu d’Història de Catalunya

  • Art, Fotografia
  1. Els Català, fotògrafs d'un segle
    Foto: MHC / Pepo Segura
  2. Els Català, fotògrafs d'un segle
    Foto: MHC / Pepo Segura
  3. Els Català, fotògrafs d'un segle
    Foto: MHC / Pepo Segura
Publicitat

Time Out diu

Una exposició que ens mostra la història del segle XX a Catalunya en imatges a través del llegat d'aquesta nissaga de fotògrafs

El Graf Zeppelin sobrevolant la Barcelona de 1929, Salvador Dalí amb l’hipercub a Portlligat o un guàrdia urbà envoltat d’aguinaldos a la ronda d’Universitat són només un exemple de l’impressionant llegat fotogràfic que ens van deixar els fotògrafs Pere Català i Pic, Francesc Català-Roca i Pere Català i Roca. Pare i fills van recórrer el país càmera en mà des de 1909 fins al 2009 deixant-nos cent anys d’imatges que són testimoni dels moviments i corrents artístics i culturals que es van produir al llarg del segle XX i que formen part de la iconografia de la història del nostre país. Icones tan potents com el cartell de propaganda amb una espardenya i una creu gammada titulada ‘Aixafarem el feixisme’ de Català i Pic.
Ara, i com a tret de sortida de la commemoració del centenari del naixement de Català-Roca aquest 2022 i del centenari del naixement del seu germà Pere el proper 2023, tenim l’oportunitat de contemplar tot aquest llegat en l’exposició 'Els Català, fotògrafs d’un segle' al Museu d’Història de Catalunya. Una exposició on també es presenta la figura de la tercera germana, Maria Àurea Català, qui va participar com a retocadora en aquesta aventura fotogràfica familiar, i que a més de les imatges també recull llibres, revistes, càmeres fotogràfiques, equips i productes dels laboratoris de l’època.
A més, per facilitar l’accés de tothom, l’exposició compta amb mesures d’accessibilitat com taules tàctils que ofereixen algunes de les imatges en relleu i Braille.
Una cita imprescindible!

Detalls

Adreça
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà