Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right En el nom del pare

En el nom del pare

Art Museu Picasso , Ciutat Vella Fins al dimarts 24 setembre 2019
4 de 5 estrelles
Picasso, En el nombre del padre, In the name of the father
Gassul Fotografia S.L. Gassul Fo Picasso 0021

Time Out diu

4 de 5 estrelles

Entre moltes altres coses, Picasso és una mena de figura paterna pels artistes que han arribat després. Va obrir portes creatives, va descobrir noves sendes estètiques i temàtiques; va tornar als clàssics i va recuperar éssers mitològics i rituals ancestrals mentre es projectava en les avantguardes. Després de tot, Picasso, l’artista més prolífic i polifacètic del segle XX, ha estat consagrat com un lloc comú o punt de partida per a unes quantes generacions. Com a tots els pares se’l pot venerar, emular, honorar, criticar i, seguint Freud, també repudiar o, fins i tot, matar.

El 2014 el Museu Picasso va acollir l’exposició 'Post Picasso: reaccions contemporànies', on s’explorava com el pintor ha estat font d’inspiració per a d’altres. 'En el nom del pare' revisita de nou el llegat picassià a partir del treball d’una desena d’artistes que s’enfronten, indaguen o qüestionen, a través de pràctiques i llenguatges diversos, l’herència rebuda.

Es tracta d’una mostra desigual que obliga a transitar per diferents espais del museu. De la marca Picasso, que ressalten Elo Vega i Rogelio López Cuenca, a la pintura de Miquel Barceló per al cartell de la darrera 'corrida' celebrada a la Monumental, tot passant per l’obra 'Guernica. Picasso comunista', de Daniel G. Andújar, en la qual s’exposen els informes que l’FBI va elaborar quan l’artista es va afiliar al Partit Comunista. Com a corol·lari, entre les sales de la col·lecció, destaca el vídeo de la performance 'Compassos, silencis i llibertat' que la família Morente ha realitzat davant 'Las Meninas' del malagueny. El clan glossa i dansa aquest prodigiós triangle: “Con las manos de Velázquez, con los ojos de Picasso, con el cante de Morente...”. No es pot imaginar un homenatge millor.

Per Aina Mercader

Detalls

Lloc de la ubicació Museu Picasso
Web del lloc www.museupicasso.bcn.cat
Telèfon de la ubicació 93 256 30 00
Adreça Montcada, 15-23
Born
Barcelona
08003
Transport Jaume I (M: L4)
Preu 6,50 €
Horaris De dt. a dg. de 9 a 19 h. Dj., fins a les 21.30 h

Dates i hores

Els usuaris diuen

LiveReviews|0
1 person listening