Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right 'Espectres visibles' al Castell de Montjuïc

'Espectres visibles' al Castell de Montjuïc

Art Castell de Montjuïc , Sants - Montjuïc Fins al divendres 31 gener 2020
Instal•lació Artística: Espectres Visibles
1/3
Instal•lació Artística: Espectres Visibles
Instal•lació Artística: Espectres Visibles
2/3
Instal•lació Artística: Espectres Visibles
Instal•lació Artística: Espectres Visibles
3/3
Instal•lació Artística: Espectres Visibles

Time Out diu

Una instal·lació artística creada per Claudio Correa i comissariada per Alexandra Laudo que us enlluernarà

Reactivar el passat històric des d’una perspectiva crítica. Aquest és l’objectiu de l’artista xilè, Claudio Correa, en la seva última obra ‘Espectres visibles’, una instal·lació lumínica que acollirà el Castell de Montjuïc del 8 d’octubre al 31 de gener.

Correa només ha necessitat uns quants objectius de càmera, projectors de diapositives i monedes encunyades en diferents períodes de la història d’Espanya per crear un conjunt d’escultures lumíniques que remeten a un passat històric que remou les complexes relacions entre el poder econòmic, la religió, el poder polític i la violència d’estat que s’han produït al llarg del temps a l’Estat Espanyol.

En les monedes, l’artista ha perforat parcialment els rostres de les figures que hi apareixen, des de retrats del dictador Francisco Franco fins a monarques com Alfons X o Alfons XIII, i n’ha ressaltat parts de la frase “Por la G. de Dios”, utilitzada per legitimitzar l’autoritat d’aquestes figures. D’aquesta manera, l’artista també posa en manifest la violència subjacent de tot poder autoritari, i la necessitat de contrastar-la des d’una recuperació crítica de la memòria històrica. 

L'entrada és gratuïta i, a més, podeu gaudir d'una visita comentada de la mà de l'artista, també de forma gratuïta. Serà els dies 3 de novembre i 19 de gener a les 16.30 h i no requereix inscripció prèvia. Ja sabeu, preneu nota a l'agenda!

Detalls

Lloc de la ubicació Castell de Montjuïc
Adreça Ctra. de Montjuïc, 66
Sants-Montjuïc
Barcelona
08038
Transport Espanya (L1, L3 i FGC) i després bus 150 per pujar al Castell. També s'hi pot pujar mitjançant el Telefèric de Montjuïc.

Dates i hores

Els usuaris diuen

0 comments