1. Arxiu Cabanyal. A la memòria del lloc
  Arxiu Cabanyal. A la memòria del lloc
 2. Arxiu Cabanyal. A la memòria del lloc
  Arxiu Cabanyal. A la memòria del lloc
 3. Arxiu Cabanyal. A la memòria del lloc
  Arxiu Cabanyal. A la memòria del lloc
 4. Arxiu Cabanyal. A la memòria del lloc
  Arxiu Cabanyal. A la memòria del lloc
 5. Arxiu Cabanyal. A la memòria del lloc
  Arxiu Cabanyal. A la memòria del lloc
 • Art
 • Fabra i Coats, Barcelona

Arxiu Cabanyal a la Fabra i Coats: Centre d'Art Contemporani

L’obra té al centre un mural que és el resultat ‘d’arrencar la pell’ de 10 habitatges abandonats del barri del Cabanyal de València, afectat per un pla urbà

Time Out en col·laboració amb Fabra i Coats: Centre d'Art Contemporani
Publicitat

Time Out diu

Sabíeu que és possible ‘arrencar la pell’ de grans objectes: les seves parets, terres, sostres i façanes? Patricia Gómez i María Jesús González, artistes valencianes amb la voluntat de rescatar la memòria d’espais en processos de desaparició o abandó, han desenvolupat una tècnica a la qual anomenen ‘estampació per arrencada’, que barreja tècniques d’estampació i conservació, per tal d’arrencar ‘la pell’ de grans superfícies murals i traslladar-la a un suport de tela.

Això mateix han fet amb 10 habitatges abandonats del barri del Cabanyal de València, que es va veure afectat per un agressiu pla de reordenació urbana, i que han quedat immortalitzats en una tela de 340 m i 314 kg. La podreu veure a l’exposició ‘Arxiu Cabanyal. A la memòria del lloc’ del 18 de maig al 6 d’octubre del 2024, Fabra i Coats: Centre d’Art Contemporani, a cura de Joana Hurtado Matheu. El singular sistema d’arxiu físic i documental de Gómez i González es basa, també, en la investigació del context, l’anàlisi dels espais i el seu registre fotogràfic i audiovisual; una concentració de materials que també tindreu l’oportunitat de veure a la mostra. Una exposició que, d’alguna manera, narra tot el que dirien les parets si poguessin parlar. Per escoltar-les, adquiriu les entrades aquí.

Detalls

Adreça
Fabra i Coats
Sant Adrià, 20
Sant Andreu
Barcelona

Dates i hores

Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà