1. Fernande Olivier. Retrat de dona
    © Archives LBF AssociationFernande Olivier. Retrat de dona
  2. Pablo Picasso, Retrat de Fernande Olivier
    © Successió Pablo Picasso, VEGAP, Madrid 2024Pablo Picasso, Retrat de Fernande Olivier
  3. Pablo Picasso, Nu sobre fons vermell
    © Successió Pablo Picasso, VEGAP, Madrid 2024Pablo Picasso, Nu sobre fons vermell
  • Art
  • Museu Picasso, Ciutat Vella

Fernande Olivier, Pablo Picasso i els seus amics

Publicitat

Time Out diu

Fernande Olivier va ser una model i artista francesa, coneguda principalment pel fet de ser la primera parella de Picasso. Ara, el Museu Picasso la reivindica com la cronista del naixement del cubisme que va ser gràcies a les memòries que va deixar escrites. L’exposició il·lustra la vida d’Olivier per ordre cronològic perquè la coneguem i l’ubiquem en un lloc i un moment clau per l’esclat de les avantguardes. Documents i fotografies inèdites, testimonis audiovisuals i diversos retrats signats pel cercle d’amics de Fernande Olivier són les obres principals que conformen aquesta mostra única.

La segona sala de la mostra està dedicada íntegrament a la relació d'Olivier i Picasso amb un recull de textos d'ella i una mostra artística d'ell, amb les pintures i escultures que Picasso va crear i produir de 1905 fins més enllà del 1910, quan feia vida amb Fernande. Hi ha pintures a l'oli i busts esculpits que representen Fernande Olivier. 

Estructurada pels escrits i documents que Olivier va elaborar i compilar al llarg de la seva vida compartida amb Pablo Picasso, l’exposició comissariada per Malén Gual també permet conèixer els artistes que vivien o transitaven el Bateau-Lavoir, emblema i casa de l'avantguardisme, com Kees van Dongen, Joaquim Sunyer, Ubaldo Oppi, Ricard Canals, Henri Rousseau, Manolo Hugué o Paco Durrio. 

Detalls

Adreça
Museu Picasso
Montcada, 15-23
Born
Barcelona
08003
Transport
Jaume I (M: L4)

Dates i hores

Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà