Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
©Rocío Macías Ramos

Festival Internacional de Llibres Il·lustrats 'Como Pedro por mi casa'

Baixeu a La Cripta de La Central del Raval i poseu-vos guants per gaudir de la lectura, i dels objectes de paper

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Seieu davant d'un llibre d'artista, un objecte de paper fet a mà, una joia iŀlustrada. No és un llibre a l'ús. Cal posar-se guants per passar pàgina, tocar i explorar una peça única i delicada que es descobreix amb la contemplació amb què un ho faria assegut a la butaca d'orelles de casa. A la cripta de La Central del Raval s'atura el temps, segons Julia Pelletier, la comissària del Festival Internacional de Llibres Il·lustrats Como Pedro por mi casa. Des de fa vuit anys la trobada dóna a conèixer el treball d'artistes que autoediten llibres, fanzins i novel·les gràfiques de petita tirada amb tècniques diverses, uns projectes desacomplexats que el públic pot fullejar a l'exposició de la cripta de La Central, ambientada com el saló d'una casa, o explorar a través del programa de tallers i conferències del festival.
    Pelletier parla de la sorpresa al desembolicar les obres dels creadors. Afegeix que són llibres cars de veure a Barcelona, on només algunes galeries, festivals com Art Libris o llibreries hi aposten. A la comissària l'han atrapat els treballs de Cécile Gambini, la iŀlustradora de l'editorial Pavupapri i convidada d'enguany al festival, les papallones tridimensionals de Jorunn Mulen, el llenguatge personal dels valencians Milimbo, el traç instintiu dels Laboratorium, l'artesania de Laia Jou, o la
bellesa dels personatges de Rocío Macías Ramos, entre d'altres propostes. Són llibres per a adults que fascinen els petits lectors, perquè  els estimula la imaginació i els enfronta a una nova manera de mirar els llibres.

Festival internacional de llibres il·lustrats
La Centra del Raval (Elisabets, 6). Fins al 9 de novembre

Més reportatges

Publicitat
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat