Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Exposicions de fotografia gratis a Barcelona
Voleu veure bona fotografia i no gastar-vos un euro? Hi ha un grapat de museus i les galeries que obren gratis les seves portes perquè vegeu les mostres fotogràfiques sense obrir el moneder
Campañà: L'estètica de la modernitat mecànica, a CASA SEAT
Les contradiccions de segle XX, la modernitat estètica i un món en ple canvi de paradigma. Aquests són els contrastos que el fotògraf Antoni Campañà mostra a través d'algunes de les seves fotografies de vehicles més icòniques, totes elles recollides en la nova exposició de CASA SEAT, de la qual podreu gaudir a partir del 24 de març.Tota una reflexió sobre el canvi de l'espai urbà, la irrupció de la velocitat i la vertebració del territori a través de la mirada d'aquest gran fotògraf de segle XX, que va desenvolupar la seva trajectòria artística a Catalunya i, fins a la seva mort el 1989, va retratar els grans canvis que va experimentar la societat en què va viure.
Puber, de Tanit Plana
En aquesta exposició, la fotògrafa Tanit Plana retrata l'adolescència, el pas entre la infància i l'edat adulta, un període difícil d'encaixar. Aquesta etapa de formació de la personalitat de vegades es caracteritza per una inestabilitat emocional i confusió dels individus. I és aquí on Plana posa especialment el seu focus. El projecte 'Puber' explora les pràctiques socioculturals dels adolescents a partir del retrat de joves que pertanyen a classes i contextos diversos i que es mostren a la càmera des d'àmbits urbans teatrals, zones limítrofes on la ciutat adquireix una fisonomia espectral. La col·lecció va ser produïda i exposada per la Virreina Centre de la Imatge fins al febrer del 2021 i ara forma part del circuit d'exposicions als barris. Tot i partir de l'exposició original, cada equipament exposarà un projecte creat per a aquell espai. Del 8 d'abril al 29 de maig estarà al Centre Cívic Can Basté; del 15 de setembre al 29 de novembre s'instal·larà al Centre Cívic Joan Oliver - Pere Quart i entre novembre i desembre es podrà visitar a La Casa Elizalde.
Material sensible a La casa Elizalde
Material sensible és un projecte de la Fundació Photographic Social Vision, realitzat en col·laboració amb la Fundació Vicki Bernadet, que recull els resultats d’un projecte participatiu en què vuit persones que han patit abusos sexuals en la infància, utilitzen la fotografia per compartir la seva experiència. La inauguració es farà en línia a través del canal de youtube de La Casa Elizalde, però el següent dimarts 27 d'abril s'oferirà una visita guiada amb una de les responsables de la creació del projecte i una altra part amb un dels autors i autores de l'exposició. A més, el dimarts 11 de maig es podrà gaudir d'una xerrada amb Vicki Bernadet i Núria Grau, presidenta i psicòloga a FVB; Alice Monteil i Mireia Plans, responsables del projecte a Photographic Social Vision; i el dijous 20 i divendres 21 de maig es podrà visitar 'Serà el nostre secret' una peça de Teatre Verbatim dirigida per Daniela Feixas i interpretada per Marta Montiel i Elias Barberà. Totes les activitats s'iniciaran a les 19 hores.
MIRALLES. Photos & Collages
Durant aquest any, la Fundació Miralles ha organitzat exposicions i conferències que abordaran les diferents facetes d'Enric Miralles com a creador: arquitecte, dissenyador, fotògraf i professor. Una d'elles és 'Miralles. Photos & Collages', que podeu visitar a l'Arts Santa Mònica del 15 d'abril al 30 de juny. Es tracta d'una mostra que recull part de la documentació fotogràfica de la vida i obra d'Enric Miralles. Fotografies fetes per ell mateix que recorren tant la seva vida personal com professional i els seus emblemàtics collages fotogràfics provinents de l'arxiu privat d'Enric Miralles i que es mostraran de manera inèdita durant aquesta exposició, coordinada per Salvador Gilabert, professor i cap de projectes d'EMBT.
Carme García. Des del terrat
Carme Garcia (Barcelona 1915-2015) era veïna del barri Gòtic i la seva relació amb la fotografia comença l'any 1935 i dura fins a finals dels anys 80. El terrat de casa seva adquireix altres funcions més enllà de les domèstiques, és un mirador i també estudi fotogràfic. Des del terrat baixa a les cases veïnes i capta escenes quotidianes i també importants de la ciutat de Barcelona, entra dins les cases per ensenyar-nos els seus habitants i les seves vides i després es llença a recórrer la ciutat. En les seves fotografies capta instants de l'anomenada 'Barcelona vella', els carrers del Gòtic que coneix tan bé, i també la gent que viu en 'Barcelona nova', aquella ciutat en construcció als anys 60. A través d'aquesta selecció de fotos veiem com canvia la ciutat, però també la mirada de la fotògrafa.