Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Helena Almeida | Chema Madoz. Dissenys habitats

  • Art, Fotografia
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Dissenys Habitats
FOTOCOLECTANIADissenys Habitats
Publicitat

Time Out diu

4 de 5 estrelles

La fundació FotoColectania exposa els esbossos dels fotògrafs Chema Madoz i Helena Almeida

Estem acostumats a veure esbossos en exposicions de pintors de renom, però, com és el croquis d’una fotografia? Foto Colectania celebra el seu 20è aniversari amb una exposició sobre dos dels primers autors que van formar part de seva la col·lecció: Helena Almeida i Chema Madoz. La mostra, més enllà de ser un homenatge a aquests dos artistes, també és una oda al procés creatiu que s’amaga darrere la fotografia. 

El títol de la mostra és el d’una de les primeres sèries fotogràfiques d’Almeida i fa referència al concepte de disseny en la seva accepció renaixentista, que traspassava els esbossos en paper per a abordar tot el procés mental, la imaginació i la creativitat de l’artista. I les peces exposades confirmen que Almeida i Madoz excel·leixen en aquest significat del fet de dissenyar, ja que en els esquemes preliminars de les seves obres s’hi intueix la voluntat de planificar, organitzar i concebre les seves fotografies. 

Les imatges i esbossos de Madoz i Almeida dialoguen perquè ambdues comparteixen una voluntat d’escapar del quadre i evidenciar la farsa de la imatge. Aquests jocs mentals, que ens remeten al surrealisme, posen de manifest que les fotografies no són només captures d’instants i objectes. Una imatge també és una idea i, com a tal, no és fruit de la generació espontània sinó que prové de l’assaig i l’error del pensament. 

Detalls

Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà