Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

La flama del cor als peus

  • Art, Galeries
La flama del cor als peus
Jacques Léonard. Arxiu Família Jacques LéonardLa flama del cor als peus
Publicitat

Time Out diu

Carmen Amaya, Antoñina La Singla o La Chunga, bailaoras que aquesta mostra ens apropa per reivindicar el flamenc a Catalunya a la Imaginart Gallery!

La mostra 'La flama del cor als peus. La cultura del flamenc a Catalunya' es pot veure del 6 d’octubre fins al 15 de desembre a la Imaginart Gallery i reivindica la cultura del flamenc a Catalunya. Presenta obres d’artistes com Xavier Miserachs, Francesc Català-Roca i Jacques Leonard que retraten alguns dels personatges i espais més destacats del flamenc en el territori català. A la vegada, la Casa de la Danza de Logroño ha deixat per a l’exposició el vestit que el president Eisenhower va regalar a Carmen Amaya. Trobarem pintures d’Eduardo Arroyo, Virglio Vallmajó i la pròpia bailaora La Chunga. L’Institut del Teatre també ha proporcionat arxius, programes i cartells. A l’exposició, podrem veure bailaoras com Carmen Amaya, Antoñina La Singla i La Chunga.

Es té coneixement del flamenc a Catalunya des de finals del s. XIX. La primera manifestació flamenca a Catalunya va ser l’estrena de l’obra 'La Gitanilla' al Teatre de la Santa Creu de Barcelona l’any 1827. La ciutat va ser una de les pioneres en l’auge dels cafès cantants, locals nocturns on es popularitzaven els espectacles de cant i ball flamenc. La mostra recupera i reivindica el 'duende' flamenc a Catalunya.

Detalls

Adreça
Preu
Gratis
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà