Llibres d'art

Llibres d'art i tendències per al Sant Jordi 2020

Una selecció de títols il·lustrats, llibres d'artista i de fotografia

Publicitat

Són llibres de mirar i per llegir, disponibles en llibreries i botigues especialitzades, com les de museus i centres d'art. Hi ha assajos, catàlegs, relats ficcionats i llibres d'artista i experiments que ens permeten seguir gaudint dels creadors, de la seva estètica i univers, des de casa i en la intimitat. On hi hagi un bon llibre... Aquí algunes de les propostes més recents.

NO T'HO PERDIS: els millors llibres per regalar per Sant Jordi 2020

Tratado de fotografía desobediente

La Bibliogràfica. 272 pàg. 38 euros

'Tratado de fotografia desobediente' és un llibre rebel, resultat de la investigació i joc de Blanca Viñas amb la fotografia química i fugint de l'autoritarisme tècnic. El projecte editat per La Bibliogràfica amb Román Yñán i Ignasi López té moltes coses que el fan especial: ha estat possible gràcies a una campanya de micromecenatge i no hi ha dos llibres iguals (les portades són diferents, i en els interiors també juguen amb la paginació).

De nadadores y piscinas

Trampa Ediciones. 128 pàg. 18,95 euros

Diu l'il·lustrador Manuel Moranta que la vida abans d'adult té lloc en aigües controlades com les d'una piscina i quan et fas gran t'enfrontes a les aigües obertes, a la immensitat del mar. La piscina de la casa on va viure fins als 20 anys ha inspirat el seu segon llibre, 'De nadadores y piscinas'; equipara les fases de la vida d'una piscina amb les fases d'una família, un nou exercici de poesia visual d'un autor que hàbilment tradueix les petites grans veritats universals en aforismes i dibuixos.

Publicitat

Jo em dic

Ca l'Isidret. 628 pàg. 80 euros

"Em miro al mirall i només puc dir-me Roger Guaus Térmens, aquesta és la meva identitat, i no em reconec dient-me Roger Alari de Purroy", explica el fotògraf. 'Jo em dic' és un llibre d'artista autoeditat per Ca l'Isidret sobre què som i el que podríem ser, la recerca de Roger Guaus sobre la identitat i la transmissió patriarcal dels cognoms. N'hi ha 50 exemplars, numerats i signats.

Bons nois

Terrranova. 88 pàg. 30 euros 

La pintura i la fotografia fa temps que són presents a la vida d'Irene Royo. L'artista visual sosté que les abstraccions coloristes li serveixen per expressar emocions íntimes mentre que amb la fotografia el que fa és registrar. El projecte iniciat en un curs d'autoedició amb Román Yñán s'ha acabat convertint en el llibre 'Bons nois', recull d'imatges íntimes i de joventut que edita Terrranova.

Publicitat

W

Edicions Poncianes. 188 pàgines. 19 euros

Projecte de Gabriel Ventura i Rosa Tharrats, entre el poemari i el llibre d'artista. 'W' navega entre la poesia, la ficció i l'epístola de Ventura i les creacions plàstiques de Tharrats, un llibre d'artista que en la seva segona edició incorpora textos inèdits i noves imatges.

Notre condition

Riot Editions. 68 pàgines. 10 euros

L'artista Mireia Sallarès ens recomanava a l'abril 'Notre condition, essai sur le salaire au travail artistique', un llibre d'Aureliene Catin que es pot llegir en línia. El llibre és una reflexió sobre la condició de l'artista i la situació sovint precària en què viuen els que Sallarès proposa anomenar "els treballadors de l'art".

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat