Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Llibres d'art i tendències per a Sant Jordi 2020
Llibres d'art

Llibres d'art i tendències per a Sant Jordi 2020

La nostra tria d'art, fotografia, arquitectura

Per Eugènia Sendra
Advertising

Són llibres de mirar, però també per llegir. Hi ha assajos, catàlegs (a vegades més ben resolts que les exposicions), relats ficcionats i objectes d'artista que ens permeten seguir gaudint dels creadors, de la seva estètica i univers, des de casa, en la intimitat. A l'hora de triar, penseu-hi: no només han de quedar bé a la prestatgeria, millor si són títols que us acompanyin sempre. Aquí algunes propostes.

NO T'HO PERDIS: els millors llibres per regalar per Sant Jordi 2020

Aurèlien Catin, Notre Condition, Riot Éditions
Foto: Time Out Barcelona

Notre condition

Riot Editions. 68 pàgines. 10 euros

Mireia Sallarès recomana 'Notre condition, essai sur le salaire au travail artistique', un llibre d'Aureliene Catin que es pot llegir en línia. El llibre és una reflexió sobre la condició de l'artista i la situació sovint precària en què viuen els que Sallarès proposa anomenar "els treballadors de l'art".

Gabriel Ventura, Edicions Poncianes, Rosa Tharrats
Foto: Time Out Barcelona

W

Edicions Poncianes. 188 pàgines. 19 euros

Projecte de Gabriel Ventura i Rosa Tharrats, entre el poemari i el llibre d'artista. W (Edicions Poncianes) navega entre la poesia, la ficció i l'epístola de Ventura i les creacions plàstiques de Tharrats, un llibre d'artista que en la seva segona edició incorpora textos inèdits i noves imatges.

Advertising
Fashionopolis
Foto: Editorial Superflua

Fashionopolis

Editorial Supèrflua. 400 pàgines. 22,90 euros

"El futur és ara", diu Dana Thomas a 'Fashionopolis'. La periodista presenta projectes –la majoria liderats per dones– que aposten per sistemes de producció innovadors i més sostenibles dins de la indústria de la moda. En un moment de debat sobre el consum de roba, el llibre vol ser un títol de referència per despertar consciències. 

Ser(t) arquitecto
Foto: Ed. Anagrama

Ser(t) arquitecto

Editorial Anagrama. 301 pàgines. 23,90 euros

A 'Ser(t) arquitecto', Maria del Mar Arnús relata la vida i obra del personatge des de la proximitat i la intimitat familiar; sobre com el jove de bona família, desclassat i amb inquietuds polítiques progressistes, va difondre la modernitat constructiva a Barcelona, París i Nova York. Va ser un dels màxims exponents del GATPAC, amb qui realitzaria edificis com el Dispensari antituberculós al Raval o el Pavelló de la República; a Barcelona trobem una altra obra mestra seva, la Fundació Miró.  

Advertising
Ruta del Racionalisme de Barcelona
Foto: Institut Municipal del Paisatge Urbà

Ruta del Racionalisme de Barcelona

Institut Municipal del Paisatge Urbà. 195 pàgines. 15 euros

Una guia per conèixer la Barcelona racionalista, que va més enllà del GATPAC –els principals impulsors del moviment de renovació artquitetònica– i inclou altres exemples d'edificis fets entre els anys 20 i 30 com l'Estació de Ràdio Barcelona (1929) a l’interior del Tibidabo; la Casa Ymbern (1935), icona de racionalisme català, marcat per la horitzontalitat i els volums que es creen a través dels colors; i la Casa Sert (1929), com un transatlàntic reinterpretant Le Corbusier que al juny va ser declarat bé Cultural. El llibre crea diferents intineraris per descobrir una setantena de projectes arquitectònics.

Monografia d'Arquitectura-G per 'Apartamento'
Foto: Apartamento

Nineteen interventions Arquitectura G

Apartamento. 224 pàgines. 45 euros.

Els barcelonins d’Arquitectura-G són coneguts per les seves solucions potents i atractives sorgides en temps de crisi i això els ha fet mereixedors d'uns quants premis. 'Apartamento' revisa els primers 10 anys de carrera dels G en aquest monogràfic.

Advertising
Barcelona retro, d'Òscar Dalmau

Barcelona retro

Gustavo Gili. 152 pàg. 14,90 euros

Òscar Dalmau hauria volgut ser arquitecte i treballar amb els grans noms de la modernitat a casa nostra: Moragas, Coderch, Sert, Barbar Corsini, Bohigas... en comptes d'això ha anat resseguint edificis i porteries i les ha compartit a Instagram. Ara les plasma en un llibre que vol ser una guia per moure's per la ciutat.

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising