Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Margaret Michaelis. Cinc dies pel barri Xino

  • Art, Fotografia
Foto de Margaret Michaelis al carrer de l’Om, 10 d’abril de 1934
Foto: Margaret MichaelisCarrer de l’Om, 10 d’abril de 1934
Publicitat

Time Out diu

Un recorregut fotogràfic pel Raval de 1934, des de la mirada pròpia i respectuosa de la fotògrafa anarquista d'origen polonès, Margaret Michaelis.

L’Arxiu Fotogràfic de Barcelona acull fins al 31 d'octubre la mostra 'Margaret Michaelis. Cinc dies pel barri Xino', amb les fotografies que va realitzar aquesta cèlebre fotògrafa anarquista d'origen polonès del Raval de Barcelona en 1934.

La mostra és un viatge a través del temps des de la mirada pròpia de Michaelis, que va saber captar el caràcter del barri des de punts de vista inèdits. El fotoreportatge va ser un encàrrec del Grup d’Arquitectes i Tècnics Catalans per al Progrés de l’Arquitectura Contemporània (GATCPAC), amb Le Corbusier i Pierre Jeanneret al capdavant, per proveir d'imatges l'exposició 'La Nova Barcelona', celebrada el juliol de 1934 al subsol de la plaça de Catalunya per presentar el Pla Macià. En total, s'han seleccionat més de 100 fotografies, recuperades dels negatius originals, que formen part del fons del GATPAC.

L'exposició, comissariada per Dolors Rodríguez Roig, també inclou altres reportatges d'arquitectura de Michaelis i una mostra del seu pas pel Comissariat de Propaganda de la Generalitat de Catalunya en 1936.

Detalls

Adreça
Preu
Gratis
Horaris
De dl. a ds. de 10 a 19 h. Dg. i festius de 10 a 14 h
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà