Juana Francés. Silenci, 1953.
Colección Studiolo Candela A. SoldevilaJuana Francés. Silenci, 1953.
  • Art

Quina humanitat? La figura humana després de la guerra (1940-1966)

Publicitat

Time Out diu

Les obres de Joan Miró, Roberta González, Juana Francés, Lasar Segall, Oswaldo Guayasamín, Mercè Rodoreda, Joan Ponç, Josep Maria Subirachs, Josep Guinovart, Leon Golub, Francis Gruber, Antonio Saura, Manolo Millares, Jorge de Oteiza, Maria Helena Vieira da Silva, Zoran Music, Andrzej Wróblewski, Albert Giacometti, Henry Moore, Francis Bacon, Inge Morath, Renato Guttusso, Germaine Richier, Bernard Buffet, entre les d’altres 80 artistes, aporten una mirada transversal sobre l’art de postguerra en aquesta exposició del MNAC. 

Entre 1940 i mitjans dels anys seixanta, la condició humana, l’existencialisme i les inquietuds d’una societat en crisi van ser el murmuri constant que s’escoltava darrere de cada expressió cultural. Després de la Guerra Civil Espanyola i la Segona Guerra Mundial, conflictes que van trasbalsar la història contemporània, l’art figurat (sovint, cada vegada més a prop de l’abstracció) va començar a virar per representar el rostre i el cos humà en un intent de descriure una humanitat crear la imatge d’una humanitat ferida, angoixada, destruïda, però també reinventada i germinal.

Si en voleu saber més o treballar la temàtica amb els infants, per 10€ podeu fer-vos amb el pack que inclou l'entrada i el quadern de l'exposició, que aporta textos inèdits, reproduccions d'obra i consells per abordar amb els més petits la guerra i les seves conseqüències. El trobareu on-line i a la botiga del Museu. 

Detalls

Adreça
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà