1. Monestir de Pedralbes
  Monestir de Pedralbes
 2. Monestir de Pedralbes
  Monestir de Pedralbes
 3. Monestir de Pedralbes
  Monestir de Pedralbes
 4. Monestir de Pedralbes I Pere Vivas
  Monestir de Pedralbes I Pere Vivas
 • Art
 • Monestir de Pedralbes, Pedralbes

Ressonàncies Sagrades: Vespres musicals al Monestir de Pedralbes

Els concerts exploren quatre visions diferents de com els ritus musicals de l’església han deixat petjada en la història de la música i la música occidental

Time Out en col·laboració amb Monestir de Pedralbes
Publicitat

Time Out diu

Sempre que sentiu cants gregorians o melodies sagrades se us posen els pèls de punta? Doncs no us podeu perdre ‘Ressonàncies Sagrades’, vespres musicals al Monestir de Pedralbes al llarg del juliol, un lloc idíl·lic per gaudir de quatre concerts que beuen dels ritus religiosos tradicionals i els presenten de diferents maneres, amb alguns dels instruments antics originals, però també, fins i tot, alguns amb dispositius electrònics per dotar la música d’un caràcter més contemporani. 

El cicle arrenca amb ‘Nun’, del compositor i pianista Carles Viarnès, qui a patir dels modes eclesiàstics gregorians experimenta en la instrumentació i la composició de les seves obres. El segon concert serà amb la formació Intactvs, que explorarà la profunda devoció espiritual de les laudes marianes del segle XIV, en diàleg amb altres composicions musicals del període, al ‘Amor mi fa cantar’. Frames percussions oferirà un concert diferent, en què l’obra ‘Timber’ (l’obra s’anomena igual) del compositor americà Michael Gordon podrà ser escoltada des de diferents punts del claustre. Per aquest concert s’utilitzaran sis simandres, un instrument de percussió de fusta que s’utilitza a les esglésies cristianes ortodoxes des del segle VI. Finalment, ‘Viola de mar’ del trio Carles Blanch, Marc Clos i Miquel Àngel Cordero, recrearà l’univers sonor de les composicions de corda polsada del renaixement. La música religiosa ha estat una força constant en el panorama musical occidental, reflectint la intersecció entre la fe, la cultura i l'expressió artística al llarg dels segles. Us apunteu a gaudir-la mentre cau el sol al Monestir de Pedralbes? Estigueu atents a les dates dels concerts, tots seran els dijous a partir de les 20h.

Detalls

Adreça
Monestir de Pedralbes
Baixada del Monestir, 9
Pedralbes
Barcelona
08034
Transport
Reina Elisenda (FGC)

Dates i hores

Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà