Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

'Solc i no clos' a l'Espai 13 de la Fundació Miró

  • Art
  • Fundació Joan Miró, Sants - Montjuïc
  1. Exposició Alba Mayol
    Foto: 'Solc i no clos', Alba MayolExposició Alba Mayol
  2. Exposició Alba Mayol
    Foto: 'Solc i no clos', Alba Mayol
Publicitat

Time Out diu

Amb aquesta instal·lació Mayol vol provocar una sensació de complicitat i estranyesa de memòria tradicional i també d'imaginació i utopia. Els diversos formats que presenta -escultura, peces murals i dibuix, entre altres-, habiten i existeixen en l'espai sense intenció d'ocupar-lo i junts formen un cos unitari. 

A partir del conte 'Bloodchild' de l'escriptora afroamericana Octavia E. Butler, l'exposició planteja un espai-cos basat en la relació de dos dels protagonistes de la història. T'Gatoi és un personatge que es descriu com un ens aliè no-humà, que visita regularment la casa on viu un adolescent. Aquestes trobades generen reaccions i emocions ambigües que no deixen entreveure quin tipus de relació hi ha establerta entre aquests éssers tan diferents.  

Dona nom a l'exposició un fragment del poema número XII de "Freu", del llibre Sal Oberta de Maria Mercè Marçal. Mayol juga amb l'ambivalència entre "clos", que vol dir tancat, immòbil, i "solc", que ens remet a alguna cosa oberta, que flueix, en una exposició on els contrastos i els llindars es desdibuixen en una constant fluïdesa.

Escrit per
Jana Serra

Detalls

Adreça
Fundació Joan Miró
Parc de Montjuïc, s/n
Sants-Montjuïc
Barcelona
08038
Transport
Espanya (M: L1, L3; FGC) Autobús 55 i 150 Funicular des de Paral·lel (M: L2, L3)

Dates i hores

Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà