Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Subúrbia. La construcció del somni americà

 • Art
 • CCCB. Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, El Raval
 1. Subúrbia
  Alice BrazzitSubúrbia
 2. Subúrbia
  ALICE_BRAZZITSubúrbia
 3. Subúrbia
  Alice BrazzitSubúrbia
Publicitat

Time Out diu

Una casa unifamiliar de propietat, envoltada de gespa, amb piscina al jardí del darrere i un parell de cotxes dormint al garatge. Segurament aquesta és la idea que aflora al cap de la majoria quan sent l’expressió “somni americà”. El CCCB dedica una mostra als reptes de la ciutat agafant d’excusa aquest model urbanístic suburbial, que va tenir com a raó de ser la segregació social, ètnica o de gènere, i analitzant-ne les contradiccions. Des de l’inici dels suburbis amb la revolució industrial, passant per l’auge de la vida en urbanitzacions perifèriques després de la Segona Guerra Mundial, l’exposició explora també la part fosca de la vida residencial i els futurs postsuburbials que ens esperen. 

Amb abundant material històric, fotografies, pintures, audiovisuals, literatura, obres d’art i objectes quotidians, la mostra ens ubica en el paradís mental del model de barri residencial inspirat en la subúrbia americana, amb l’objectiu de repensar el valor de la ciutat i l’espai públic avui. L’exposició vol servir de recordatori que les ciutats són per naturalesa espais contradictoris i ambivalents, però llocs de memòria, experiència viscuda i representació, i que estan carregades d’històries personals i col·lectives. 

El periodista Philipp Engel comissaria aquesta exposició que es podrà veure al CCCB del 20 de març al 8 de setembre de 2024, però l’espai dedicat a analitzar els espais suburbials al context local ha rebut l’assessorament del geògraf Francesc Muñoz.

Rita Roig
Escrit per
Rita Roig

Detalls

Adreça
CCCB. Centre de Cultura Contemporània de Barcelona
Montalegre, 5
El Raval
Barcelona
08001
Transport
Plaça Catalunya (M: L1, L3), Universitat (M: L1, L2)

Dates i hores

Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà