1. Museu del Disseny
    eugènia güellMuseu del Disseny
  2. Museu del Disseny
    eugènia güellMuseu del Disseny
  • Art, Disseny

Toquem fusta! Disseny, fusta i sostenibilitat

La fusta és el material del futur i l'arbre el disseny més antic del món!

Rita Roig
Publicitat

Time Out diu

Als noranta semblava que abandonaríem la fusta per sempre: joguines de plàstic, estris d’acer inoxidable i parets de formigó. Però venim a explicar-vos que la fusta ha tornat (esperem) per a quedar-se i convertir-se en la protagonista indiscutible de la cultura, el disseny l’arquitectura.

El Museu del Disseny li dedica tota una exposició a aquest material. Comissariada per Pilar Vélez i Martí Boada, 'Toquem fusta! Disseny, fusta i sostenibilitataglutina objectes des de les llances de Schöningen (l’artefacte de fusta més antic de la humanitat, de fa 300.000 anys) fins a la peça d’una aeronau que ha anat fins a Mart, feta de suro. 

Tots són de fusta i han impulsat algun canvi cultural, però Boada defensa que l’objecte més significatiu de la mostra és el cullerot: “Existeix a tot el món! Cada cultura l’ha fabricat amb la fusta de l’arbre que té més a prop”. 

La mostra és un homenatge a l’arbre, considerat el disseny més antic del món. “Els arbres que han arribat als nostres dies han tingut la capacitat de canviar per adaptar-se a les condicions ambientals… Això és el disseny!”, diu Boada. 

A més, els visitants també podran veure una reproducció a escala humana (de 90m2!) d'una casa sostenible feta amb fusta, suro i palla. És l'habitatge MHM i ha estat dissenyat per a aguantar les exigències de la crisi climàtica. Ah, i podran construir amb les seves pròpies mans uns models actualitzats de mobles de fusta. 

Detalls

Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà