Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Toquem fusta! Disseny, fusta i sostenibilitat

  • Art, Disseny
  • Museu del Disseny de Barcelona, El Parc i la Llacuna del Poblenou
  1. Museu del Disseny
    eugènia güellMuseu del Disseny
  2. Museu del Disseny
    eugènia güellMuseu del Disseny
Publicitat

Time Out diu

La fusta és el material del futur i l'arbre el disseny més antic del món!

Als noranta semblava que abandonaríem la fusta per sempre: joguines de plàstic, estris d’acer inoxidable i parets de formigó. Però venim a explicar-vos que la fusta ha tornat (esperem) per a quedar-se i convertir-se en la protagonista indiscutible de la cultura, el disseny l’arquitectura.

El Museu del Disseny li dedica tota una exposició a aquest material. Comissariada per Pilar Vélez i Martí Boada, 'Toquem fusta! Disseny, fusta i sostenibilitataglutina objectes des de les llances de Schöningen (l’artefacte de fusta més antic de la humanitat, de fa 300.000 anys) fins a la peça d’una aeronau que ha anat fins a Mart, feta de suro. 

Tots són de fusta i han impulsat algun canvi cultural, però Boada defensa que l’objecte més significatiu de la mostra és el cullerot: “Existeix a tot el món! Cada cultura l’ha fabricat amb la fusta de l’arbre que té més a prop”. 

La mostra és un homenatge a l’arbre, considerat el disseny més antic del món. “Els arbres que han arribat als nostres dies han tingut la capacitat de canviar per adaptar-se a les condicions ambientals… Això és el disseny!”, diu Boada. 

A més, els visitants també podran veure una reproducció a escala humana (de 90m2!) d'una casa sostenible feta amb fusta, suro i palla. És l'habitatge MHM i ha estat dissenyat per a aguantar les exigències de la crisi climàtica. Ah, i podran construir amb les seves pròpies mans uns models actualitzats de mobles de fusta. 

Rita Roig
Escrit per
Rita Roig

Detalls

Adreça
Museu del Disseny de Barcelona
Edifici Disseny Hub Barcelona
Plaça de les Glòries Catalanes, 37-38
Barcelona
08018
Transport
Glòries (M: L1)
Preu
4 €

Dates i hores

Publicitat
També t'agradarà