Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Turner. La llum és color

  • Art
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
'Turner. La llum és color'
Foto: 'Turner. La llum és color'
Publicitat

Time Out diu

4 de 5 estrelles

William Turner comparteix el seu domini de la llum, el color i l'atmosfera al MNAC amb un centenar d’obres, pintures, dibuixos i gravats.

“La llum és, per tant, color”. Aquesta frase la va pronunciar William Turner en una conferència llegida el 1818, i ara dona nom a aquesta exposició del MNAC. 'Turner. La llum és color', que es pot visitar del 20 de maig a l'11 de setembre de 2022, és una mostra que ens permet conèixer la fascinació del paisatgista anglès pels fenòmens meteorològics i atmosfèrics.

Mitjançant un centenar d'obres -pintures, aquarel·les, els olis o gravats finals- la mostra vol ser un recorregut per l'evolució artística de Turner, els seus temes predilectes i els seus viatges per una Europa, en una època on la natura començava a veure’s transformada per la Revolució Industrial. 

No és d'estranyar, doncs, aquesta fascinació de Turner envers el paisatge i la seva obsessió d'intentar plasmar-ne tots els detalls de llum i color. De fet, això el va portar a ser reconegut com el millor paisatgista del període romàntic pel seu domini de la llum, el color i l'atmosfera.

Turner va elevar a la categoria de “gran art” l’estatus del paisatgisme, que fins aleshores havia estat considerat un gènere menor. Les seves espectaculars pintures de paisatge incorporaven fonts diverses, des de la mitologia clàssica fins a la història de l’art i transcendien la representació. Per a copsar-ne la intensitat, l'artista va descobrir que la millor tècnica que podia usar era l'aquarel·la, ideal per a representar aquesta força de la naturalesa. 

Entre l'objectivitat i la intuïció, Turner buscava confrontar l’espectador amb una experiència sensorial de la natura que resultés impactant. Així ho va aconseguir amb els seus contemporanis, i la mostra del MNAC demostra que, en una era de consumpció il·limitada d'imatges i estímuls digitals, encara podem quedar bocabadats davant les textures, els matisos i els detalls dels quadres de Turner. 

L'exposició comissariada per Dr. David Blayney Brown, antic conservador en cap d’Art Històric Britànic de la Tate i conservador independent, té un preu de 6 euros i permet visitar la mostra "El batec de la natura".

Rita Roig
Escrit per
Rita Roig

Detalls

Adreça
Preu
6 €
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà