Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right William Klein. Manifest

William Klein. Manifest

Art La Pedrera , Dreta de l'Eixample dijous 22 octubre 2020 - diumenge 1 novembre 2020
Recomanat
4 de 5 estrelles
William Klein. Gun 1, Broadway 103rd St., New York, 1954
Foto: William Klein / La Pedrera William Klein. Gun 1, Broadway 103rd St., New York, 1954

Time Out diu

4 de 5 estrelles

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament. Però són temps inusuals, així que, sisplau, confirma que aquesta activitat encara es fa.

William Klein (Nova York, 1928) és una de les figures clau de la fotografia universal del segle XX. El seu esperit obert, transgressor i la seva naturalesa artística, aliena a les regles i a la tradició, el van convertir en un dels principals renovadors de la fotografia del seu temps. Grans formats, enquadraments arriscats, el gra marcat de la fotografia, el sentit arquitectònic i una visió humana de gran impacte són, possiblement, alguns dels trets característics fonamentals de la seva obra. La Fundació Catalunya la Pedrera, assessorada per la comissària de la mostra, Raphaëlle Stopin, i pel mateix artista, acull al voltant de 200 obres del fotògraf americà per endinsar-se en el seu món artístic a través d’aquesta primera exposició retrospectiva que se celebra a Barcelona, prorrogada després de la crisi sanitària.

La mostra posa l’accent en el caràcter polifacètic de la seva obra, que no se centra només en la seva faceta de fotògraf sinó que també treu a la llum altres cares d'un mateix poliedre, com les seves incursions en el món de la fotografia de moda, en el de la publicitat, en la cinematografia i fins i tot –tant quan pinta a l’oli com quan intervé directament els fulls de contacte– en el camp de la pintura, representat de manera testimonial però fonamental per entendre la seva mirada que tant va influir alguns dels nostres fotògrafs més importants com, per exemple, Xavier Miserachs. Klein és un dels grans noms de la fotografia recent i és un privilegi tenir-lo a ell i a la seva obra a la nostra ciutat.

Per Bernat Puigdollers

Detalls

Lloc de la ubicació La Pedrera
Web del lloc www.lapedrera.com
Telèfon de la ubicació 93 214 25 76
Adreça Provença, 261-265
La Dreta de l'Eixample
Barcelona
08008
Transport Diagonal (M: L3,L5), Provença (FGC)

Dates i hores

També t'agradarà
    Últimes notícies