Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Galeries: art gratis

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Galeria Joan Prats
© Galeria Joan Prats

Galeries: art gratis

21 espais d'entrada lliure on gaudir de l'art de totes les cronologies i estils

Advertising

Oblideu-vos de la idea que les galeries són espais d'art inaccesibles: s'hi presenten obres d'artistes de tots els temps, n'hi ha de més clàssiques i de més contemporànies; s'hi genera discurs, en ocasions a través de projectes a l'altura de grans institucions museístiques; i esclar són un lloc de compra i venda d'art. L'entrada és lliure sempre –remarquem el sempre perquè la gent s'hi acumula amb pressa durant esdeveniments esporàdics. Doneu-los una oportunitat i deixeu que us sorprenguin; voldreu repetir!

No t'ho perdis: per si encara no heu visitat les millors exposicions de la cartellera.

ProjecteSD
©Ivan Moreno

ProjecteSD

Art Eixample

ProjecteSD és un espai que la galerista Silvia Dauder ha convertit en punt de referència amb un aposta pel diàleg entre artistes consolidats i autors joves, amb treballs de diferents temps i contextos. La seva capacitat per arriscar, el programa imprevisible i la línia més reflexiva–conceptual són altres basses d'aquesta galeria de l'Eixample.

Marlborough
© Marlborough

Marlborough

Art

El 2006 s'establia Marlborough a Barcelona, després del naixement a Londres en 1946 d'aquesta galeria de caràcter familiar. Al seu historial destaquen per haver estat els primers a presentar els expressionistes alemanys a Londres i per haver representat artistes de talla, com Oskar Kokoschka, Henry Moore, Francis Bacon, Victor Pasmore i Lucian Freud. A Barcelona i Madrid representen Juan Genovés, Luis Gordillo, Soledad Sevilla, Manolo Valdés, Tadanori Yamaguchi i el llegat de Lucio Muñoz, entre d'altres.

Advertising
Galeria Senda
©Galeria Senda

Senda

Art Eixample

Històrica galeria de Barcelona, nascuda als 90. L'espai de Carlos Duran i Chus Roig destaca pel seu eclecticisme; fugen del pensament unidireccional, diuen, i aposten per tot tipus de llenguatges artístics. Treballen amb noms consolidats com Miralda, Jaume Plensa, Anna Malagrida, Gino Rubert i Yago Hortal, de la nova fornada d'artistes plàstics.

Galeria Mayoral
© Galeria Mayoral

Galeria Mayoral

Art Eixample

Des de 1989 a Mayoral són especialistes en l'art de la potsguerra espanyola, on van brillar Millares, Saura i Chillida, i també en els artistes que van integrar el moviment Dau al Set, encapçalat per Tàpies, Brossa i Cuixart. També treballen amb els grans artistes del segle XX, Magritte, Calder, Chagall i els que van tenir una vinculació especial amb Catalunya, com Miró, Picasso, Dalí. Les seves mostres acostumen a ser cites imprescindibles, fruit del resultat d'un exhaustiu procés de recerca i documentació.  

Advertising

ADN

Art Eixample

ADN va néixer amb l'objectiu de crear una platforma híbrida entre la mediació comercial i l'aportació cultural per difondre les tendències artístiques actuals. En aquesta galeria, que se centra sobretot en projectes que reflexen les dinàmiques contextuals, descobrireu els creadors que treballen els contextos socio-polítics; hi són representats Eugenio Merino, Núria Güell, el col·lectiu Democracia i Carlos Aires, entre d'altres.

Nogueras Blanchard
©Nogueras Blanchard

Nogueras Blanchard

Art Ubicació

Van obrir portes al Raval el 2004 i 2015 es van traslladar a L'Hospitalet al costat d'altres galeries i artistes. Ofereixen una visió interdisciplinària de l'art amb especial atenció per les pràctiques conceptuals, i treballen de prop amb l'artista. A més de l'activitat d'exhibició, tenen un programa destinat a nous comissaris i les 'Kitchen talks', converses informals a la galeria amb diferents agents del sector.

Advertising
etHALL
© Maria Dias

etHALL

Art Galeries

etHALL és una galeria d'art més combativa que comercial, on s'aposta pel dibuix i per una línia editorial que sintonitza amb l'art de taller més que no pas l'especulatiu. Treballen amb artistes del territori, com Josu Bilbao, Juande Jarillo, Jan Monclús, Itziar Okariz, Sergio Prego, Inken Reinert, Ignacio Sáez, Manuel Saiz, Sinéad Spelman, Martín Vitaliti i Marc Vives.

Galeria Estrany de la Mota
© Galeria Estrany de la Mota

Estrany de la Mota

Art Eixample

El 1996 Antoni Estrany i Àngels de la Mota van obrir les portes de la galeria. Amb més de 30 anys d'experiència en el sector i d'apostar per artistes nacionals i internacionals que eren referència a cada moment –com Robert Llimós, Sergi Aguilar, Ignasi Aballí o Martí Anson, entre d'altres–, l'espai d'art ha anunciat que posa fi a l'activitat. De la Mota preveu continuar el projecte en el mateix espai de l'Eixample.

Advertising
Galeria Joan Prats
© Galeria Joan Prats

Joan Prats

Art Eixample

Des que es va crear el 1976, la Joan Prats ha estat una de les galeries de referència en fires internacionals com Arco, Art Basel i Art Basel-Miami, amb una aposta clara per diferents discplines artístiques i noms de l'escena contemporània. El 2014 la galeria va posar fi a la seva història amb l'espai de Rambla Catalunya dissenyat per Josep Lluís Sert, i ara continua la seva activitat a la seu de Balmes i el Poblenou.   

Àngels Barcelona
© Àngels Barcelona

Àngels Barcelona

Art Ciutat Vella

àngels barcelona pren el relleu de la Galeria dels Àngels (1995-2007) i treballa amb artistes contemporanis que construeixen una mirada crítica sobre el mitjà i els diferents llenguatges i codis que dibuixen la societat avui. Entre d'altres, representen Joan Fontcuberta, Esther Ferrer, Mireia Sallarès, Daniel G. Andújar, Jaime Pitarch i Lúa Coderch.  

Advertising
Ana Mas Projects
© Ana Mas Projects

Ana Mas Projects

Art Ubicació

La galerista Ana Mas, vinculada a projectes anteriors com masArt i +R, s'estableix a l'Hospitalet i a Puerto Rico des d'on fa difusió i potencia el diàleg entre diferents generacions d'artistes i disciplines: des de l'escultura d'Alberto Peral als treballs gràfics de Regina Giménez, passant per la fotografia clàssica de Xavier Miserachs i la pintura de Mercedes Mangrané. 

Advertising
Sala Parés
© Sala Parés

Sala Parés

Art Ciutat Vella

Hereva dels Salons Parés, la Sala Parés és una de les galeries històriques que sobreviu a la ciutat, amb més d'un segle de trajectòria fidel a l'aposta per la pintura realista i al treball de llarg recorregut amb artistes locals i nacionals. Comparteixen la planta superior amb Trama, que des de 1991 ha exposat exemples i noves fornades d'artistes lligats a la nova figuració.

Galeria Bombon
© Galeria Bombon

Bombon

Art

Bernat Daviu i Joana Roda són Bombon, una aventura amb forma de galeria que s'allunya dels postulats convencionals; promouen i representen artistes, però volen ser un espai polivalent on poden passar moltes coses de la mà d'artistes nacionals i internacionals. La més important, que les noves generacions s'engresquin amb l'art contemporani.

Advertising
Halfhouse
© Halfhouse

Halfhouse

Art Barcelona

Sinéad Spelman i Alberto Peral han canviat Vallvidrera per la Verneda i ara comparteixen galeria i espai amb altres artistes amics. I tot i que Halfhouse ja no és espai d'exhibició i espai domèstic, el projecte continua sent una aposta per l'art independent i manté aquell esperit acollidor, de convidar creadors a desenvolupar projectes interessants i diferents. 

RocioSantaCruzART
©RocioSantaCruzART

RocioSantaCruz ART

Art Dreta de l'Eixample

Galeria d'art contemporani comandada per Rocio Santa Cruz, abans al capdavant de projectes com Raiña Lupa o +R, que aquí ha apostat pel model de galeria com a espai de producció. Una altra de les firmes de la casa és la nòmina d'artistes de l'entorn, veterans com Ferran Garcia Sevilla o noms més joves, com el de Mar Arza o el de Blanca Casas.  

Advertising
Galeria Esther Montoriol
© Galeria Esther Montoriol

Galeria Esther Montoriol

Art Eixample

La galeria Esther Montoriol treballa amb artistes emergents i consolidats sense discriminar disciplines i a través de la pintura, el dibuix, l'escultura, la fotografia i el vídeo, ofereix una particular radiografia de l'art contemporani.

Espai Tactel Toormix

Art Barcelona

L'estudi de disseny Toormix de Barcelona s'alinea amb la galeria Espai Tactel de València per obrir un nou espai a la ciutat. Concretament situat a l'espai taller del mateix estudi i amb la idea de fusionar art, pensament, disseny i experimentació neix l’Espai Tactel Toormix Barcelona. 

Advertising

Artur Ramon Art

Art Galeries Eixample

Projecte de tradició familiar, té els seus orígens en un gran antiquari i se centra en la pintura i el dibuix. Compten amb una galeria modernitzada però acollidora i se centren en obres singulars de gran qualitat, oferint lectures contemporànies sobre peces clàssiques.

Galeria Marc Domènech

Art Pintura catalan

La galeria Marc Domènech reivindica l'art del segle XX, l'art de les avantguardes i els principals artistes artistes nacionals i internacionals d'aquests períodes. Destaquen en la seva intenció de recuperar figures que no han gaudit de reconeixement o no han estat prou representades –és la línia dels "Artistes retrabats"– tot i que també aposten per creadors contemporanis vius.

Advertising

L&B Contemporary Art Gallery

Art

L&B gallery és una galeria del Poblenou que treballa amb artistes contemporanis i joves, noms com Maria Pratts, Damià Vives, Sito Mújica i Cristina Noguer, als quals repten a fer projectes sorprenents per al públic i el sector.

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising