Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

La dona i la música. Més de cent anys d’història al Palau

  • Museus i institucions
Publicitat

Time Out diu

El Foyer del Palau de la Música acull fins l'1 de juny aquesta mostra en la qual per mitjà d’una selecció de fragments biogràfics de dones compositores, pedagogues o intèrprets es relaten més de 100 anys d’història de la institució des de l’òptica d’aquests personatges.

Són dones que no només van actuar a la Sala de Concerts, sinó que també hi van interpretar la seva pròpia obra o bé de compositors destacats que compongueren expressament per a elles.

L’exposició inclou documents de Wanda Landowska, compositora i gran innovadora en la recuperació del clavicèmbal per a la interpretació de música antiga, o Narcisa Freixas, compositora que va dur a terme una intensa tasca pedagògica per a nens, i va guanyar el premi de la Festa de la Música Catalana l’any 1905 amb les seves Cançons d’infants.

També hi destaquen peces de solistes importants de l’Orfeó Català, que també van ser intèrprets d’òpera com Concepció Callao, Maria Barrientos o Andrea Fornells, i documents d’altres personalitats amb una enorme projecció internacional, com Alícia de Larrocha, Maria Canals, Conxita Badia o Victòria dels Àngels.

La mostra recull, a més, el testimoni de dones que van desenvolupar una intensa activitat  pedagògica  amb la creació d’escoles, com el cas d’Ònia Farga, Blanca Selva, Narcisa Freixas, i d’altres que participaren en escoles i conservatoris.

Detalls

Adreça
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà