Menús de guerra. Cuina d'avantguarda i supervivència

Museus i institucions

Time Out diu

Exposició que centra l’atenció en la gastronomia de la Segona República, que va representar una embranzida de creativitat i modernització de la societat i de la cultura catalanes.

La primera meitat dels anys trenta, durant la Segona República, va representar una embranzida de creativitat i modernització de la societat i de la cultura catalanes. La cuina també va participar d'aquests nous aires.

Avui, la cuina del nostre país és un referent arreu del món i això neix d'unes arrels, d'una tradició, d'una cultura i d'un passat. L'exposició mostra com ha evolucionat el concepte de gastronomia des de la cuina casolana fins a la cuina dels grans restaurants: els menús en temps de guerra; els moviments naturistes i vegetarians; les lliçons de cuina de l'Institut de Cultura Popular per a la Dona del professor Josep Rondissoni, i la recuperació de noms de la història de la cuina catalana com el cuiner manresà Ignasi Domènech, autor del manual La Teca, publicat l'any 1924.

Detalls

També t'agradarà