Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
L'Auditori
L'Auditori

L’Auditori més divertit: una guia dels concerts familiars i educatius de la temporada

Les activitats per a grans i petits estan entre les més estimades i demanades de L’Auditori, gràcies al seu propòsit formatiu i lúdic. Enguany s’han programat 24 concerts que ara us descobrim

Time Out en col·laboració amb L'Auditori
Publicitat

Des de fa 20 anys, L’Auditori té com un dels seus propòsits principals ser, no només la gran sala de concerts de música clàssica de Barcelona, sinó també treballar en la dimensió didàctica dels concerts i formar als melòmans del futur. Per això, les seves activitats familiars –un conjunt de propostes que s’adrecen a una forquilla d’edat molt àmplia, des de nadons a adolescents– tenen tant de pes en la programació anual i, a més, una resposta tan favorable del públic. Aquestes activitats involucren un gran nombre de professionals –músics, cantants, actors... però també pedagogs i dissenyadors–, i compten amb el suport de les institucions més interessades en donar una bona formació cultural i en valors a la nostra quitxalla, com les llars d’infants, escoles i instituts, i també les universitats, els conservatoris i les famílies. L’idea és acostar la música als més petits amb propostes divertides, participatives, molt diverses i sempre profitoses per a l’aprenentatge, gràcies a un procés constant de renovació. L’èxit està demostrat: més de 170.000 persones s’han sumat alguna vegada a aquests concerts.

En aquesta temporada 2023-2024, L’Auditori en té programades un total de 24 activitats, entre concerts i tallers, que ocupen tot el calendari, des del mes d’octubre fins al juny. En aquesta guia us mostrarem tota l’oferta per què podeu triar què us sedueix més. A més, com cada any, L’Auditori proposa un pla d’abonaments molt avantatjós. Cada activitat per separat té un preu d’entre 9 i 15 euros (podreu trobar els enllaços de compra en cada apartat de la llista que ara us proposem), però també es podran comprar packs d’entrades per a 3 o 5 concerts que costaran entre 23,50 i 39 euros per persona, i que es podran dosificar per a les activitats –concerts o tallers– que més us agradin durant tot l’any. Ara, és el moment de descobrir què ens han preparat. Serà tot això.

Concert per a nadons
L'Auditori

1. Concert per a nadons

Un cop hem comprès com d’important és que les nou nascuts tinguin la música a prop, i com aquesta afecta positivament al seu creixement emocional, també podreu gaudir d’un concert en família pensat específicament per a nens i nenes de fins a 12 mesos. L’idea és que les melodies comencin a fixar-se en la memòria en un primer concert inoblidable pensat per la pedagoga Anna Roig Dolz i amb direcció musical d’Albert Ciurans.

Dissabte 28  d’octubre, 24 de febrer i 1 de juny, a les 16.00 i 17.15 hores, i diumenge 29  d’octubre, 25 de febrer i 2 de juny, a les 10.00, 11.15 hores i 12.00 hores

Quotidiàfons bufats, els instruments de cada dia
L'Auditori

2. Quotidiàfons bufats, els instruments de cada dia

Què és un instrument musical? Tècnicament, qualsevol objecte que fem servir per produir so. En aquesta activitat, conduïda per Xavi Lozano, molts objectes quotidians acabaran transformats en instruments de vent, amb els quals podrem tocar melodies conegudes.

Diumenge 29 d’octubre i 18 de febrer, a les 17.30 hores

Ukelele, el viatge de tornada
L'Auditori

3. Ukelele, el viatge de tornada

Sabeu tocar l’ukelele? És molt fàcil, i si encara no esteu prou familiaritzats amb aquest instrument de corda original de Hawaii, aquest taller conduit per Manel Musso us mostrarà com funciona, què en podem fer amb ell i aprendrem diversos acords bàsics per improvisar cançons o adaptar les nostres cançons favorites.

Dissabte 4 de novembre, 20 de gener, 23 de març i 20 d’abril, a les 12.00 hores

Quin Gong!
L'Auditori

4. Quin Gong!

El gamelan és un sistema musical d’Indonèsia que conforma una petita orquestra de timbres metàl·lics que es toca en conjunt i que dona vida a una música de colors fascinants tan repetitiva com rítmica. Ha estat molt influent en la música contemporània, i a més el gamelan és molt instintiu. Aquest taller, conduït per Jordi Casadevall, ens animarà a saber com funciona i tocar junts.

Diumenge 8 d’octubre, 19 de novembre, 3 de desembre, 28 de gener, 25 de febrer, 10 de març, 14 d’abril i 12 de maig, a les 17.30 hores

Ullsclucs
MARTA PICH

5. Ullsclucs

La música ens entra millor, més intensament, quan l’escoltem amb els ulls tancats. També quan obrim la nostra percepció sense cap prejudici i ens enfrontem a sons que no coneixem, o que no ens resulten prou familiars. Aquest concert, pensat per 2 anys i en endavant, serà com escoltar a cegues: rebrem impactes sonors –melodies i sons de la natura– en un entorn fantàstic, que serà com redescobrir el món. La direcció musical és del músic electrònic Arnau Obiols i la direcció escènica l’ha dissenyada la coreògrafa Sònia Gómez.

Dissabte 18 de novembre a les 12.00 i 17.00 hores, diumenge 19 de novembre a les 12.00 hores, i dijous 28 i divendres 29 de desembre a les 12.00 hores

Toquem els Janggu
Sara Guastevi

6. Toquem els Janggu

Els janggu són un tipus d’instrument de percussió originals de Corea que tenen una sonoritat forta i vibrant. No són molt coneguts en la nostra cultura, però un cop ens apropem a ells, ens resulten fascinants. Lluís Solsona serà l’encarregat de conduir una sessió demostrativa on podrem tocar aquesta meravella i familiaritzar-nos amb els seus timbres gegants i els seus patrons rítmics hipnòtics.

Dissabte 25 de novembre, 2 de març i 4 de maig, a les 12.00 hores

La màquina del so
L'Auditori

7. La màquina del so

Tots els instruments són construccions humanes complexes, meravelles de la creació que aquest taller, conduït per Pep Gol, ens descobrirà en la seva evolució històrica. Aquesta màquina del so proposa accedir a la música com una mescla de tecnologia i imaginació, des de la prehistòria als actuals instruments electrònics amb els que podem fer tots els sons que se’ns vinguin al cap.

Diumenge 17 de desembre i 17 de març, a les 17.30 hores

Taller de Nadal
L'Auditori

8. Taller de Nadal

Voleu aprendre a construir un instrument? Aquest taller especial de Nadal consistirà en una visita al pessebre que hi haurà al Museu dels Instruments, ens mostrarà alguns instruments tradicionals relacionats amb la música d’aquesta festivitat, i se’ns ensenyarà com fer-los.

Dissabte 23 de desembre, de les 10.00 a les 13.30 hores

Somnis de músic
L'Auditori

9. Somnis de músic

Aquest activitat, pensada a partir dels 5 anys, vol ser una mena de mirall per demostrar que els somnis es poden complir, i que res no és impossible. Somnis de músic és un concert executat per instrumentistes joves –cap d’ells té més de 18 anys– que estan encara en la seva etapa formativa, però demostren un talent enorme. Ells somnien amb ser músics professionals, i ens demostraran que el camí està obert amb un concert instintiu i sense partitures a partir de la música del Somni d’una nit d’estiu de Felix Mendelshonn.

Diumenge 7 de gener a les 12.00 hores

Pica-So
UGO PONTE

10. Pica-So

A principis del segle XX, les arts d’avantguarda van confluir en un univers creatiu incomparable. Els músics, els pintors i els poetes col·laboraven en òperes, ballets i altres empreses creatives. Aquest espectacle ens vol acostar a la pintura modernista i a la música de principis del segle XX a partir de la figura de Pablo Picasso, una figura central que uneix el món de l’expressionisme musical, el flamenc, la chanson francesa i el ballet modernista.

Dissabte 20 de gener a les 12.00 i 17.00, i diumenge 21 de gener a les 12.00 hores

Taller per a nadons
L'Auditori

11. Taller per a nadons

Aquesta és una activitat planificada per a nadons de no més de 12 mesos i, evidentment, els seus progenitors. Es tracta d’un taller formatiu que us explicarà la importància de la música en l’ambient de creixement de les nenes i els nens, i com pensar una manera de que aquesta estigui present durant tot aquest procés de manera que ajudi a una formació emocional valuosa.

Dissabte i diumenge 27 i 28  de gener, i 20 i 21 d’abril, a les 9.30, 10,45 i 12.00 hores

Això com sona?
L'Auditori

12. Això com sona?

El Theremin és un dels instruments més fascinants que existeixen. Es tracta d’una taula petita amb dues antenes, nosaltres apropem les mans a les antenes (però mai les toquem!), i movent-les activem uns sons fascinants. Com sona el Theremin? Sona com si el futur se’ns apropés: l’hem escoltat en pel·lícules de ciència-ficció quan venen els marcians, i aquest nou taller, dirigit per Bàrbara Granados, us farà participar d’aquest instrument increïble.

Diumenge 4 de febrer i 7 d’abril, a les 17.30 hores

Matí musical per a embarassades
L'Auditori

13. Matí musical per a embarassades

L’úter és un fantàstic espai de ressonància, i sabem que escoltar música durant l’embaràs és beneficiós per al nadó que ha de néixer. Aquesta activitat, pensada per a embarassades –a la que podeu venir soles o en parella– consta de tres parts: una conferència que explica els beneficis d’escoltar música en els mesos de gestació, un taller formatiu per aplicar aquests coneixements, i un breu concert de 30 minuts.

Diumenge 11 de febrer i 19 de maig, de les 10.30 a les 14.00 hores

Els colors del metall
L'Auditori

14. Els colors del metall

Els instruments musicals es divideixen en famílies, totes elles amb timbres molt diferents i seductors. Estan els instruments de corda, els de vent, els de percussió... i també els de metall, que són els més forts i vigorosos. Aquest concert ens aproparà a aquesta família extraordinària formada per la trompeta, el trombó, la tuba, el sousàfon... La música per a metalls és molt intensa i aquest concert ens descobrirà totes les seves virtuts.

Dissabte 9 de març a les 12.00 i 17.00, i diumenge 10 de març a les 12.00 hores

Maaambo!
L'Auditori

15. Maaambo!

Maaambo! és una proposta de la companyia La Cubana que ens anima a recórrer l’Amèrica llatina i a descobrir els sons únics d’estils com el mambo, el tango o la salsa. Aquest espectacle ja és un clàssic de L’Auditori, i el seu secret és evident: ens apropa a música enganxosa d’una manera divertida. Ritme!

Dissabte 6 d’abril a les 12.00 hores

Händel & Friends
L'Auditori

16. Händel & Friends

La música barroca està entre les mes divertides i fàcils d’escoltar del repertori clàssic: està construïda a partir d’idees estables, melodies directes, i amb un sentit del color sonor i de l’espectacularitat de la forma que a tothom l’entusiasme. Aquest concert, que gira al voltant del músic Georg Friedrich Händel, també ens aproparà a la música dels seus contemporanis, com Antonio Vivaldi, Johann Sebastian Bach o els músics francesos de la cort del rei Lluis XIV.

Dissabte 6 d’abril a les 17.00, i diumenge 7 d’abril a les 12.00 hores

Tutti fan piu
MARTA PICH

17. Tutti fan piu

Hi ha teories musicològiques que expliquen que la música és molt més que la música humana. Els animals també fan música –els ocells, les balenes–, i tot i que té una articulació molt més senzilla i limitacions en comparació amb la nostra, és igualment fascinant i apropar-nos a la música dels animals ens obre la ment i les emocions cap a sons molt interessants. Aquest concert per a més grans d’un any, fusiona música humana i animals en un espectacle que serà un viatge als secrets del món i la natura.

Dissabte 6 i 13 d’abril a les 12.00 i 17.00 hores, i diumenge 7 i 14 d’abril a les 10.30 i 12.00 hores

Monstres
L'Auditori

18. Monstres

Totes les tradicions humanes tenen algunes coses en comú: totes tenen música i també llegendes. L’espectacle Monstres ens anima a viatjar pel món per conèixer els sons de les seves tradicions a partir de figures mitològiques i monstres de tota mena. I quan diem monstres, parlem de monstres simpàtics, que canten, ballen i ens mostren la riquesa cultural de terres llunyanes.

Dissabte 20 d’abril a les 12.00 i 17.00, i diumenge 21 d’abril a les 12.00 hores

Mamemi... Mozart!
L'Auditori

19. Mamemi... Mozart!

Mozart és un músic molt vinculat a la infància. Ell va ser un nen prodigi, en tota la seva música hi ha una alegria que ens trasllada sempre a un estadi d’innocència encantadora, i es diu que la música de Mozart és de les que trobem més accessibles quan som petits. Aquest concert ens aproparà la vida i la música de Mozart, i ens animarà a ser com ell: creatiu, entusiasta i divertit.

Dissabte 11 i 25 de maig a les 12.00 i 17.00 hores, i diumenge 12 i 26 de maig a les 10.30 i 12.00 hores

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat