Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Bar de La Central

  • Bars i pubs
  • El Raval
  • preu 2 de 4
  1. Bar La Central
    Foto: Maria DiasBar La Central
  2. Bar La Central
    FOTO: Maria DiasBar La Central
  3.  Bar La Central
    FOTO: Maria Dias Bar La Central
Publicitat

Time Out diu

Satanàs és a la capella. No, no és cap cançó de Slayer, sinó una frase literal: la cafeteria Satan’s Coffee Co. i Stefano Colombo (Xemei) gestionen la cafeteria-restaurant de la llibreria La Central, als jardins de la Casa de la Misericòrdia. Un fet transcendent; s’obre al barceloní un espai eclesial tancat durant dècades. I no és un espai qualsevol: El Bar Central, d’autoservei, té un jardí interior, dividit en dues parts. Una és el pati principal, una fantasia gòtica amb palmeres, troncs nuosos i tarongers, que van trobar envaïda de terra i males herbes, i han recuperat amb llambordes i rajoles centenàries.

L’altra és un patí limítrof amb l’orfenat de les Germanetes de la Caritat. L’obra és recent , però sembla que estigui així des de fa cent anys. Marcos Bartolomé, del Satan’s, explica que “això era la casa del capellà, que va morir fa tres anys i ens ho vam trobar fet un caos”. La cosa promet: un espai de calma monacal a un minut de la Rambla, on el turista –però sobretot el local, client de la llibreria– podrà agafar un cafè, un entrepà o un bon vi en franja de 9 a 22 h i estar-s’hi tota l’estona que vulgui. S’hi pot accedir des d’Elisabets o des de la secció de gastronomia de la Central.

Al matí, s’hi fan esmorzars estil Satan’s. I la teca consisteix en entrepans, amanides, sopes i algun plat del dia, amb l’estàndard de qualitat que marquen els productes i el saber fer dels gestors. Espereu entrepans de rosbif, fermentacions, tapetes i una carta de cafè, vins i vermut curta però selecta. Qualitat per a les masses a preus populars. Un exemple: per deu euros, teniu una excel·lent crema de coliflor amb all torrat, i un exquisit entrepà de bacallà esqueixat i guacamole, delícia amb pa de motllo de mantega, estil torrada francesa. La calma és monacal, no s'anuncien per pescar guiris. I per 15 euros, podeu compartir, a la fresca, una bona ampolla de vi natural.

La tercera pota és la gelateria Natas: gelats artesans tot l’any, alcohòlics, i combinacions de gelat i dolç inspirats en la pastisseria clàssica (nostàlgics del pijama, gaudireu). Un producte estrella seran els floats (o flotaors al País Valencià, vaja): gelats surant en refrescos i alcohol. No és una geladeria italiana clàssica, sinó la idea d’una pastissera d’alta cuina del gelat. 

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín

Detalls

Adreça
Elisabets, 6
El Raval
Barcelona
08001
Contacte
900 802 109
Transport
Liceu (M: L3), Universitat (M: L1, L2)
Horaris
De dl a dv. de 10 a 21 h. Ds. de 10.30 a 21 h. Dg. tancat.
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà