El 68 és l’ampliació de casa teva en una cantonada amb finestrals del barri gitano de Gràcia, un nou lloc de trobada on tothom hi és benvingut, un deliciós bar-restaurant on s’incita a la barreja d’ètnies, nacionalitats, generacions i estrats, a la conxorxa i a l’intercanvi, a fer pinya.
A les parets tenen obra de dos artistes del barri, en Toni Moranta i en Manuel del Val; al fons hi ha una taula plena de llibres; a la barra hi trobem les apetitoses coques de recapte que varien cada dia –d’orellanes i sobrassada o d’albergínia i camembert, per exemple– i per tot arreu un ambient de bonhomia encomanadís que és tot gràcies al tarannà esplèndid d’en Pablo i en Vicente, els socis que t’acullen al 68 com si fos casa teva.
En Pablo venia cremat del món de l’empresa amb ganes de fer coses noves i en Vicente, de l’alta cuina. La seva intenció era muntar un local on ells haurien volgut anar: un lloc on menjar bé a preus assequibles i fer unes copes amb els amics i conèixer gent. Tenen una carta suculenta amb un risotto que els italians els prenen de les mans o un secret de porc ibèric cuinat al buit i a baixa temperatura per llepar-se’n el dits. Per 15 euros sopes de gust. Mariden les postres amb vins catalans exquisits i recòndits, com L’Hongarès, compren el pa al Baluard i tenen un còctel d’ingredients inconfessables que fa estralls: el (lli)monallisa. El 68 fa comunitat: mestissa, cooperativa i alegre, la que necessitem més que mai. Benvingut sia!