Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right L'Algueró: la millor cafeteria cantonera del món

L'Algueró: la millor cafeteria cantonera del món

Les petites desgràcies es poden salvar si esmorzeu a l’Algueró

Alguero
© Irene Fernandez Alguero
Per Montse Virgili |
Advertising

N'hi ha que compten els dies que falten per a les vacances com si visquessin en una presó. I n'hi ha altres que no ho comptem perquè això també ens atabala. A tots, encara ens queden unes quantes matinades, una colla d'alarmes de despertadors i alguns transports públics perduts. Aquest festival de desgràcies quotidianes importen poc si esmorzes a la Cafeteria Algueró, una de les cantonades més boniques de Barcelona. Com si fos una bombonera de vidre, l'Algueró va ser pastisseria fins fa quatre anys. La Laura es va quedar aquell local del barri per fer realitat el negoci desitjat. Cansada de treballar a l'hostaleria en torns de nit, va obrir la cafeteria per procurar felicitat des de primera hora. A l'Algueró són uns hooligans del cafè i aquesta és una de les matèries primeres que tracten amb una cura més especial.

Fa poc, en Pau, un barista que la Laura va conèixer a les xarxes socials, ha començat a treballar-hi. Amb ell serviran un nou blend, per als curiosos que no en tenen prou amb un "talladet, reina". A més del cafè, és un dels pocs llocs de Barcelona on us faran una xocolata desfeta durant tot l'any. L'exceŀlent cafè de la casa pot enorgullir-se d'anar acompanyat d'uns dolços exquisits que elaboren la Laura i la seva mare.

Una bona manera de saber tot el que us poden oferir és fer-vos amics del seu Facebook. Cada matí, pengen una foto del pastís del dia. De cireres, coco, xocolata, taronja, castanyes, avellanes... sempre de temporada, a més d'un gran assortit de galetes artesanes. L'Algueró ha buscat aliances amb pastissers del barri com l'Isaac Balaguer. El seu braç de gitano fa caure llàgrimes de felicitat Guinardó avall. Si totes les cafeteries fossin com l'Algueró, jo també voldria viure, com Bill Murray, en un interminable dia de la marmota. M'asseuria a la butaca capitonada de color magenta fumat i no tindria cap pressa per a l'arribada de les vacances. 

Més informació

Bars i pubs, Cafeteries

Cafeteria Algueró

icon-location-pin El Guinardó

En una de les cantonades més boniques de Barcelona, aquesta cafeteria està especialitzada en cafè blend preparat per un barista i en pastissos i galetes casolans. Cada dia hi trobareu un pastís diferent: de cireres, de coc, de taronja, d'avellanes... Sempre seguint la temporada. I hi trobareu xocolata desfeta de la bona tot l'any.

També t'agradarà

Bars i pubs

Temples del cafè

10 cafeteries per satisfer el plaer més fosc Trobar un bon lloc on esmorzar, berenar o prendre un cafè de vegades és complicat, ja sigui perquè l'ambient del local no és l'adequat o perquè el cafè i les pastes són decebedores. Amb les nostres recomanacions segur que l'encerteu. Coneixes més cafeteries indispensables de Barcelona? Recomana-les als comentaris de sota. Els bars més populars La Granja La Granja és una preciosa cafeteria del Call, nascuda l'any 1872 en plena efervescència modernista. Parets de pedra, taules de marbre i cadires de fusta, on ens espera una carta farcida de pastissets, xocolates, tes i infusions, refrescos, entrepans, licors –boníssims els d'aranyons, la ratafia i el martinet– i cafès, molts cafès. Sorprenen la gran quantitat de combinats que tenen i que compliquen deliciosament el moment de la tria. El cafè amb mel? Amb soja? Millor l'americà? O potser el mexicà –cafè, canyella i llima? Satan's Coffee Corner El dimoni es fa sentir al barri del Raval i en té prou amb el perfum del cafè i uns gots de paper per fer anar tot el carrer de corcoll. La idea de muntar una cafeteria a la finestra d’una papereria va ser un invent d’en Marcos Bartolomé, un noi de La Rioja nascut en una família de cafeters que volia continuar a la seva manera allò que havia mamat des de petit. Després va traslladar la finestra a la botiga de bicicletes Vicious Cycles, just al costat, on disposa de més espai. En aquest cafè take away no s’ha deixat res a l’atzar. El Marcos, com

Cafeteries 2.0

On pastisseria i restaurant es fonen Yin-yang als baretos: mentre el vinet, la taverna, la fusta, el vermut i la salaó tallen el bacallà, és un fet indiscutible que la cafeteria polida, multifuncional, d'aires nòrdics i disseny treballat està arrelant amb força a Barcelona. Fins fa qüestió de mesos, la proliferació d'aquesta tipologia d'establiments estava circumscrita a zones molt específiques. Ara n'hi ha almenys tres a cada barri. I s'agraeix: en la seva millor versió, són espais agradables i ben dissenyats on poder menjar dolç i salat, matí, migdia i tarda. En la pitjor, un horror de tons pastís i cupcakes radioactius. Però d'aquests no en parlem. La CriollaA la part alta de Muntaner, allà on cap barra de quart baixa d’un euro trenta, ens trobem amb Cucho Suniaga. És un reself made man; perquè aquest enginyer veneçolà va arribar a Catalunya sense papers fa vuit anys. Ja reconegut com a ésser humà, es va afartar de fer carreteres i va decidir estudiar pastisseria a la Hofmann i nutrició. Després de passar per Canals, Escrivà i Alkimia, entre d’altres, i amb l’associació d’una argentina (Celeste Seoane) i un de Martorell (Miquel Arús), no fa ni un mes que han obert La Criolla; parlem d’un espai imponent –cuina oberta, zona per a nens, terrassa deliciosa, disseny casolà– amb nom ple d’intenció. La Criolla fa referència als seus orígens llatinoamericans, a les ganes d’integrar-se i també al cabaret de les Drassanes on proletariat i classe alta es divertia fa un segle. Model d

Advertising
Què fer, Activitats literàries

10 llocs per llegir i fer un cafè a Barcelona

Cafeteries i llibreries perfectes per seure tranquil·lament i llegir un bon llibre mentre es pren un te o un cafetó Últimes crítiques de llibres Boston. Sonata para violín sin cuerdas Todd McEwen Todd McEwenTrad. Enrique MaldonadoAutomàtica234 pág. 19,90 € 'Boston. Sonata para violín sin cuerdas' trata de la revuelta del administrativo William Fisher. Todo comienza el día en que, paseando por el lago Walden, Fisher topa con el fantasma de Henry David Thoreau y, en vez de ayudarlo, lo deja en el fondo de las aguas heladas. O eso es lo que cree. Porque aunque intenta escapar del holograma, ésta fuga es una inútil negación del destino. Fisher nunca más será aburrido pero respetable, sin horizontes vitales pero con trabajo remunerado, sin verdades sentimentales pero con pareja estable... Al contrario, después de este encuentro se verá convertido en el líder involuntario de un grupo de desarrapados que se inspiran, ¿en quién si no? en el viejo antisistema. El cadáver que se resiste a desvanecerse. H. D. Thoreau. El tema de esta novela de Tod McEwen es la insumisión civil ante leyes incivilizadas, una lógica que hoy parece tener buena salud en los muros de Facebook pero que a principios de los 80 parecía tan acabada como la revolución hippie. No entra ni en debates teóricos, ni en réquiems melancólicos de épocas doradas. El terreno de este libro maravilloso es la sátira. Nos mete dentro de la cabeza de un joven con una sintaxis dislocada, como un Joyce conduciendo el Chevrolet de

Bars i pubs

Berenars: gaudir de la tarda

Les 10 millors cafeteries i bars per berenar Zuckerhaus En aquesta petita i bufona pastisseria, que sembla sortida d'una rondalla, hi trobem els pastissos que forneja Manuela Carusso. De mare alemanya i pare italià, ha traslladat els seus origens a la pastisseria i així hi trobem receptes de les dues bandes. Sempre en colors vius i tot natural. Vil·la Florida La cafeteria i restaurant del centre cívic Vil·la Florida disposa d'un menú diari curós i saludable, on hi sovintegen plats com el cuscús. També tenen bones hamburgueses i truites, així com una sel·lecció de brioixeria artesana. Tonka Bar El que d'entrada crida l'atenció al Tonka són els pastissos i les postres que s'exhibeixen en un aparador fred, però més al fons es poden assaborir excel·lents plats. Com la quiche que sempre està present, amb variacions i una sopa crema gairebé a diari. Comencem pels esmorzars amb bons entrepans, pastes i croissants per als quals s'utilitza llet de soja i de vaca ecològica. A l'hora de l'esmorzar, un bikini de mozzarella, tomàquet i ruca trenca tots els motlles i permet assaborir alguna cosa diferent, o bé el de formatge brie, tomàquets secs i alvocats, que a més de ser deliciós és imaginatiu. Floral Cafè Amb un disseny de primera –obra d'Alicia Núñez, premi FAD d'interiorisme– Floral Café ofereix una carta breu i acurada, amb productes de qualitat. Hi podem menjar bons bistecs tàrtars, goulash o paninis, i també hamburgueses de vedella ecològica. I durant tot el dia, brioixeria i entr

Advertising