Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Cachitos

Temples del cafè

10 cafeteries per satisfer el plaer més fosc

Publicitat

Trobar un bon lloc on esmorzar, berenar o prendre un cafè de vegades és complicat, ja sigui perquè l'ambient del local no és l'adequat o perquè el cafè i les pastes són decebedores. Amb les nostres recomanacions segur que l'encerteu. Coneixes més cafeteries indispensables de Barcelona? Recomana-les als comentaris de sota.

La Granja
  • Restaurants
  • Cafès
  • El Gòtic
La Granja és una preciosa cafeteria del Call, nascuda l'any 1872 en plena efervescència modernista. Parets de pedra, taules de marbre i cadires de fusta, on ens espera una carta farcida de pastissets, xocolates, tes i infusions, refrescos, entrepans, licors –boníssims els d'aranyons, la ratafia i el martinet– i cafès, molts cafès. Sorprenen la gran quantitat de combinats que tenen i que compliquen deliciosament el moment de la tria. El cafè amb mel? Amb soja? Millor l'americà? O potser el mexicà –cafè, canyella i llima?
  • 3 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • Cafès
  • Vila de Gràcia
L’Annahí Páez ve de Costa Rica, de família de cultivadors de cafè: el duu a la sang i es nota. El seu local gracienc és l’ambaixada perfecta d’un racó perdut a l’interior del país centreamericà, Tarrazu, d’on arriba el seu cafè, Rio Jorco, després de viatjar 9.000 quilòmetres. Degustar-lo és una experiència: no té res a veure amb els cafès habituals, té mil matisos, és potent i alhora subtil, una meravella. Els cambrers de l’Onna Cafè són com coctelers i, amables, t’assessoren perquè sàpigues les opcions que tens: no es limiten a cafè amb llet o tallat! T’ofereixen diverses maneres d’infusionar-lo amb filtre segons la màquina que es fa servir: Chemex, V60 Dripper o Aeropress. Si no et sonen gens, cap problema, ells t’explicaran la diferència. També fan flat whites o cold brew, que és un cafè que goteja 8 hores –en aquest procés treu el màxim de cafeïna del gra– i després se serveix amb gel. Si tens gana, els entrepans de pastrami són espectaculars i les postres, casolanes. La clientela és estrangera en un 80%, potser perquè la retolació del bar és bàsicament en anglès i castellà, xacra mercantilista que corca, segrega i despersonalitza Barcelona.
Publicitat
  • Botigues
  • Sant Martí

Joliu és una paraula enriolada, plena de bonhomia, i també és el nom d’una planta de bulb emparentada amb el jacint que floreix d’abril a juny als Pirineus. Lucía López va triar la primera de les accepcions per batejar el seu espai, una concept-store dedicada a les plantes, la iŀlustració i el disseny que també és galeria i cafeteria (hi serveixen els beuratges de Nømad Coffee, acompanyats dels pastissos artesanals de la Jana, veïna i amiga de la casa). A més de plantes, sobretot crasses i cactus, la Lucia ha reservat lloc per a creadors locals: hi trobareu il·lustracions d'Hermano Gato, Miu Mirambell i Julia Navarro i la ceràmica d'Irina Yudina, Cara Janelle i Amenamen. Els caps florits de Pompilio i els testos de Bas completen la tria d’un espai que sedueix a l’instant. Potser és per la monstera que et dóna la benvinguda?

Cafè Salambó
  • Restaurants
  • Mediterrània
  • Gràcia
  • preu 1 de 4
Convertit en un local de referència al barri de Gràcia, el Salambó es mereix una visita per nombrosos atractius: l'ambientació d'un local dominat per la fusta, que emana un estil de cafeteria de barri, amb dos billars i una parròquia moderna atreta per l'oferta gastronòmica i la proximitat del Verdi Park. En aquest context podreu gaudir d'un cafè que connecta amb una tradició molt nostrada: la dels cigalons. La carta de combinats és tan contundent com el Roma –grappa i nata–, el Mèxic –tequila, nata i bitxo– o el Bombó –amb llet condensada, xocolata i Cointreau. .
Publicitat
  • 4 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • Cafès
  • El Gòtic
  • preu 1 de 4
La idea de muntar una cafeteria 'cool' en una finestra va ser un invent d’en Marcos Bartolomé, un noi de La Rioja nascut en una família de cafeters que volia continuar a la seva manera allò que havia mamat des de petit. Primer va estar al Raval, en una papereria i després en una botiga de bicicletes, i ara és al Gòtic, en un local per a ell sol, una senyorial cantonada on ha pogut expandir el seu negoci. Apart d'un cafè fenomenal, fet a partir de mescles d'El Magnífico i de Right Side Coffe –el milloret de la ciutat– han expandit la seva oferta a patates fregides, musclos al vapor, bons entrepans, plat del dia i embotits. En aquest cafè ja no tant take away no s’ha deixat res a l’atzar. El Marcos, com a bàrman de primera, crea les seves pròpies mescles, que canvia cada temporada. Si t’agrada, pots endur-te-la a casa. A cadascuna li posen el nom d’una rockera, i atenció que per aquesta fira ja hi han passat Debbie Harry (Blondie) i Poison Ivy –la veu dels The Cramps– i la nova estrella serà Divine. La intenció és que “el client aprengui a llegir el cafè i reconegui les mescles”, explica en Marcos. Amb la selecció de cafès El Magnífico de Barcelona, podreu arribar a tastar un cafè de Guatemala i un de Sumatra. En la barreja hi ha el misteri i el motiu de perquè en Marcos presumeix de fer “el millor cafè de Barcelona”.
Viader
  • Restaurants
  • Cafès
  • El Raval
Hi ha hàbits, costums, tendències que, afortunadament, mai no passen de moda. Una d'elles és, en aquesta Barcelona a vegades poc identificable, regalar-se un esmorzar o un berenar en una de les granges històriques de la ciutat. És la pàtria del Cacaolat i la seva xocolata – sobretot el suís!– no tenen competidors. L'encant del local, els cambrers de tota la vida i el pintoresc quadre que conforma la clientela fa que el cafè també prengui un regust nostàlgic i evocador.
Publicitat
Caelum
  • Botigues
  • Pastisseries
  • El Gòtic
Ave Maria Puríssima! No us ho prengueu com una blasfèmia: és l'expressió que se us escaparà quan visiteu aquesta botiga del Casc Antic de Barcelona. Aquí tenen tota mena de dolços elaborats en convents per monjos i monges d'arreu del país. També funciona com a petita cafeteria i el seu te és protagonista amb una bona selecció. Tota una temptació... divina.
Central Cafè
  • Restaurants
  • Cafès
  • Sarrià - Sant Gervasi
  • preu 1 de 4
Aquesta cadena té diversos locals repartits per Barcelona, tots ells petits però sempre a vessar de gent que sap perfectament que en aquesta cafeteria se serveix un dels millors cafès de la ciutat.
Publicitat
On Cafè
  • 3 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • Dreta de l'Eixample
  • preu 1 de 4
On Cafè, una encantadora cafeteria en una cantonada del passeig de Sant Joan, disposa d'una terrassa fabulosa i d'un esperit versàtil: a més de servir esmorzars dolços a base de pastissos casolans, i cookies també fetes per ells, fan plat del dia, bones tapes, croquetes, truites, empanades i piadines. I tot, tot, casolà.

També t'agradarà

Publicitat
Les millors teteries de Barcelona
  • Bars i pubs
  • Cafeteries

10 establiments on sempre és l'hora del te Berenars: gaudir de la tarda Zuckerhaus En aquesta petita i bufona pastisseria, que sembla sortida d'una rondalla, hi trobem els pastissos que forneja Manuela Carusso. De mare alemanya i pare italià, ha traslladat els seus origens a la pastisseria i així hi trobem receptes de les dues bandes. Sempre en colors vius i tot natural. Vil·la Florida La cafeteria i restaurant del centre cívic Vil·la Florida disposa d'un menú diari curós i saludable, on hi sovintegen plats com el cuscús. També tenen bones hamburgueses i truites, així com una sel·lecció de brioixeria artesana. Tonka Bar El que d'entrada crida l'atenció al Tonka són els pastissos i les postres que s'exhibeixen en un aparador fred, però més al fons es poden assaborir excel·lents plats. Com la quiche que sempre està present, amb variacions i una sopa crema gairebé a diari. Comencem pels esmorzars amb bons entrepans, pastes i croissants per als quals s'utilitza llet de soja i de vaca ecològica. A l'hora de l'esmorzar, un bikini de mozzarella, tomàquet i ruca trenca tots els motlles i permet assaborir alguna cosa diferent, o bé el de formatge brie, tomàquets secs i alvocats, que a més de ser deliciós és imaginatiu. Floral Cafè Amb un disseny de primera –obra d'Alicia Núñez, premi FAD d'interiorisme– Floral Café ofereix una carta breu i acurada, amb productes de qualitat. Hi podem menjar bons bistecs tàrtars, goulash o paninis, i també hamburgueses de vedella ecològica. I durant to

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat