Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

16 coses que passen a Barcelona i que només els barcelonins no veiem

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

Londres, Nova York, Berlín, Roma... són ciutats que viuen a un ritme frenètic i on els seus habitants sembla que vagin a una marxa més que els de la resta del món. Per desgràcia o per sort, Barcelona cada cop s'hi assembla més a aquestes ciutats i això fa que no veiem coses que passen cada dia a la nostra ciutat... En recollim 16, però segur que n'hi ha moltes més!

1.- El soroll de les ambulàncies és la banda sonora de la ciutat. A totes hores i a tot volum.

2.- "Un dia vaig veure un ciclista aturar-se a un semàfor en vermell! Tenia la roda punxada." Això ho vam llegir al nostra pàgina de Facebook i té tota la raó. Els ciclistes no saben què és aturar-se als semàfors.

3.- Les motos sempre surten abans que el semàfor es posi en verd.

4.- Una de les estàtues més emblemàtiques de la ciutat, la de Colom, té el cap ple de cagades de colom. Redundància?

5.- Tothom s'acomiada amb un "Déu!". El teu pare és extremeny i la teva mare gallega i també ho fan. I és genial.

6.- Ens queixem dels turistes constantment, a totes hores. Sobretot a l'estiu.

7.- Tot i que hi ha excepcions, és gairebé impossible que et posin una tapa quan demanes una canya a un bar. I paguem religiosament tallats a preus de caviar de beluga.

8.- Els guiris passegen amb pantaló curt durant el mes de gener per la Rambla i ho trobem súper normal.

9.- A Barcelona hi ha platja, però per banyar-nos anem al Maresme o al Garraf.

10.- Quan plouen quatre gotes, els semàfors, i fins i tot el metro, funcionen amb irregularitat. I hi estem acostumats...

11.- Tot i que quan pensem en Barcelona molts ho fem en femení, hi ha un penis monumental al mig de la ciutat. Parlem de la torre Agbar, esclar.

12.- T'agradi o no, el Barça està a tot arreu. Hi ha un escut del Barça a l'església de Santa Maria del Mar, els autobusos turístics van vestits amb la samarreta del Barça i fins i tot un dia va aparèixer Colom vestit de culé. Si ets de l'Espanyol, del Sant Andreu, de l'Europa o simplement no t'agrada el futbol... ho tens fotut!

13.- Probablement sigui la ciutat del món on més gent es cola al metro per minut. Ningú s'estranya si un desconegut se li enganxa per passar darrere seu ni de veure gent saltar per sobre de la barra d'entrada amb una agilitat que ja la voldrien els atletes olímpics.

14.- Tot i la densitat urbana, estem avesats a conviure amb moltes bestioles: coloms, porcs senglars, cotorres argentines, gavines –molt allunyades del seu medi marí–, paneroles, i també rates i ratolins que campen per les vies del metro i d'alguns carrers amb una familiaritat que gairebé et vénen ganes de saludar-los.

15.- Portal de l'Àngel sempre fa olor de gofres...

16.- I a la sortida de l'Apolo, hi ha la concentració més gran del món de venedors de samoses. Almenys d'Occident.

Últimes notícies

    Publicitat