Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

5 coses que (potser) no sabies d'Sting

Escrit per
Jordi Garrigós
Publicitat

1- És un “heroi” mod

Les cometes no són casuals, Sting té una relació ambigua amb la subcultura mod. L'anglès podria ser heroi de la comunitat modernista, ja que és un dels protagonistes de Quadrophenia (1979), la pel·lícula pensada pels Who i que s'estableix com a punt de partida de la resurrecció mod després dels daurats anys seixanta. Sting encarna el paper d'Ace Face, líder dels mods de Brighton, però lluny d'agradar a la comunitat, aquests van veure'l com la nota discordant i intrusa del film. Els renecs mod són habituals encara avui, com Chris Pope dels Chords, que anys després es preguntava: "Què coi hi feia l'Sting allà?".

2- Va ser amic dels Sex Pistols

The Police van aparèixer poc després de l'eclosió del punk britànic, introduint ritmes reggae al pop new wave que venia de fàbrica, creant un estil propi –i força inofensiu si el comparem a la 2Tone– que es va anomenar reggae blanc (que tindria alguns aprenents força dubtosos com els UB40). Amb molta presència durant l'explosió post-punk, van rodejar-se del més granat de l'star system anglès de l'època. Un exemple és l'aparició d'Sting al fals documental, The Great Rock 'n' Roll Swindle (1982), de Julian Temple, on se'l pot veure pujant a un cotxe amb els Sex Pistols, en la que era la seva primera aparició al cinema. El mateix Temple recuperaria aquestes imatges en un nou muntatge: The Filth and the Fury (2000).

3- L'11-s va frustrar un dels projectes de la seva vida

Coincidint amb el 25è aniversari de la seva carrera, Sting va publicar un box que contenia un DVD documental que explicava la vinculació emocional té amb els atemptats de l'11 de setembre de 2001 a Nova York. Aquella data havia programat un concert que es faria des de la casa que el cantant tenia a la Toscana (Itàlia) i seria retransmès per tot el món en streaming. Ara sembla una cosa relativament habitual, però fa 16 anys, quan els mòdems anaven a 54ks per segon i feien més soroll que una excavadora, fer quelcom així era força pioner. Van estar mesos preparant l'esdeveniment, però poques hores abans del concert tot se'n va anar a norris. Finalment Sting sí que sortiria a escena, però per guardar un minut de silenci i tocar una sola cançó en memòria de les víctimes. A les imatges es pot veure l'afectat artista explicant el que ha passat i debatent amb els músics sobre si el concert s'ha de fer o no.

4- No vol deixar herència als seus fills

Seria recurrent pensar que ser el fill d'una persona que ha venut 50 milions de discos et soluciona la vida. I segurament sigui així sempre que el teu pare no sigui Sting qui, segons ha explicat en diverses ocasions, no pensa deixar un sol euro als seus fills quan traspassi. El motiu és que creu que han de treballar i aprendre a valer-se per si sols i no aprofitar-se de tenir un pare ric i famós. D'acord que el músic té tota la raó en aquest punt, i que altres personalitats com Bill Gates o Paul McCartney (qui, per exemple, va portar als seus fills a l'escola pública) han fet declaracions semblants, però cap tan contundent com la d'Sting, qui s'estima que té una fortuna que ronda els 220 milions d'euros.

5- Va re-inaugurar la sala Bataclan

Avui presenta a Barcelona el seu últim disc, 57th & 9th, un àlbum que ha passat amb més pena que glòria entre crítica i públic. Malgrat alguns repunts elèctrics i recordatoris a les grans figures mortes el 2016 (Prince, Bowie), les cançons naveguen en una monòtona mediocritat i no hi ha cap senzill que hagi traspassat les llistes d'èxit. De fet, és possible que molts no sabessin que Sting ha fet disc nou sinó fos perquè va estrenar-lo a la sala Bataclan de Paris. Sting, qui això sí, sempre ha estat una persona compromesa, va voler ser ell qui reestrenes la sala el 12 de novembre de 2016, quasi un any després dels sanguinaris atemptats de París.

Guardar

Guardar

Guardar

Últimes notícies

    Publicitat