Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

8 raons per anar votar l'1-O

Escrit per
Andreu Gomila
Publicitat

El dia D ha arribat. El que volen el 80% dels catalans, que se'ls pregunti si vol que Catalunya esdevingui una República o continuï sent una comunitat autònoma d'Espanya, ja és aquí. Diumenge, tots els catalans estan cridats a decidir el futur del país en un referèndum que ha estat torpedinat per terra, mare i aire pel govern espanyol, amb detencions de funcionaris públics, atacs a la llibertat d'expressió, confiscacions de cartells, amenaces a dojo i un desplegament de les forces de seguretat de l'Estat (Policia Nacional i Guàrdia Civil) a Catalunya mai vist en 40 anys de democràcia. Per això i per moltes coses més, tenim moltes raons per anar a votar:

1. Fa cinc anys que els catalans sortim al carrer per demanar un referèndum amb totes les de la llei i aquest, tot i la polèmica durant l'aprovació de la llei de referèndum, és un referèndum vinculant, que compta amb el suport de gairebé tota la població del país. Pot ser un punt i final al procés, que ha esgotat les forces de fins i tot dels més convençuts.

2. Serà l'oportunitat de dir la nostra sobre un gran tema, un tema que ens afecta a tots, del qual fa anys que se'n fan enquestes, però que ningú no sap del cert el resultat. A més, quants de vosaltres heu pogut votar en un referèndum? Jo, en dos, el de la Unió Europea i el de l'últim Estatut.

3. També serà l'oportunitat de demostrar al món (tothom ens està mirant) el caire pacífic dels catalans. El govern espanyol, així com han dit els seus portaveus en les últimes setmanes, espera violència als carrers. Fins ara, només han trobat gent cantant i cridant. Cap contenidor cremat, cap empenta. Res. I així ha de continuar la festa.

4. Servirà per posar cares a tota aquesta gent anònima que fa anys que reclama, al carrer o des de casa, que els catalans puguin decidir el seu futur. Són molts i diumenge te'ls trobaràs al col·legi electoral. Val, podeu vessar alguna llàgrima.

5. Serà un bon moment per aplaudir els bombers, els tractors, els estibadors... i tothom que ha posat el seu granet de sorra perquè el diumenge puguem entrar al col·legi electoral i dipositar una papereta dins una urna. No us cansareu d'aplaudir!

6. Diumenge podrem demostrar el compromís dels catalans amb la democràcia, perquè tothom vegi que aquí qui mana és la gent, la decisió de la gent, que no hi ha amenaces que valguin en contra d'això.

7. Quan sigueu avis, els podreu explicar als nets (o als nebots, o als companys de residència) que vosaltres hi éreu, que vau fer cua, vau tenir paciència i vau votar quan ningú no donava un duro per això. Els podreu dir que vau ser rebels, almenys un dia! Si us quedeu a casa, quina batalleta els contareu?

8. ... I si fa dies que volíeu quedar amb la colla per fer el vermut, no hi ha res millor com una jornada festiva per la democràcia per fer-ho! Tindreu temes per parlar de sobres i segur que hi ha alguna parella embarassada, algun amic que marxa fora a viure, etc., i no ho sabíeu. Ep, ja que sou al carrer, podeu aprofitar per veure les expos increïbles que hi ha als museus de Barcelona!

Últimes notícies

    Publicitat