Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Adéu a La Penúltima

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Trist final per a un dels bars de referència de l'àmbit homosexual (i de la vida nocturna del Raval en general, vaja). A principis del mes de juliol, la bodega La Penúltima (Riera Alta, 40) va tancar, arran d'una inspecció de la Guàrdia Urbana que es va produir el passat mes de març.

Segons explica Francesc Farré, soci del local amb Angel García –cambrers del local durant tres anys abans de ser-ne propietaris– el juliol del 2012 van adquirir la llicència d'activitats dels anteriors propietaris, creient que havien comprat una llicència de Bodega Degustació (amb dret a taules, cadires i tamborets). Però en realitat la llicència que li constava a l'Ajuntament era la de Bodega Polivalent Tradicional (botiga de licors en la que no es pot consumir alcohol). «Ens hem sentit enganyats per l'anterior propietat del negoci», explica Farré. «Fa dos anys que portem el negoci i ens ha tocat llepar», es lamenta.

Després de quatre mesos de lluita legal, recursos i al·legacions, els propietaris han hagut d'abaixar la persiana per ultimàtum de l'Ajuntament. «O tens la llicència o no la tens», diu Farré, «i el districte ja no dona més llicències». Els propietaris descarten la reconversió a un altre model de negoci per «no tenir prou diners per afrontar les reformes necessàries». Ara bé, també volen transmetre que aquí no s'ha mort ningú: «Seguirem fent coses. Ningú s'ha mort. Potser obrirem un altre local o muntarem una festa, seguirem fent coses».

La Penúltima va organitzar actes benèfics a favor d'organitzacions que lluiten contra el VIH com Checkpoint, i va oferir el seu espai, sense ànim de lucre, per a què molts artistes poguessin exposar la seva obra al públic. El bar també va tenir cura de controlar els nivells de soroll i va tenir una bona relació amb els veïns.

Últimes notícies

    Publicitat