Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Així era la Barceloneta [VÍDEOS]

Per
Pau Roca
Publicitat

El barri mariner per naturalesa de Barcelona és la Barceloneta. De forma triangular, està delimitat per la platja, el moll del Port Vell, l'estació de França i el barri de la Ribera. I qui és de la Barceloneta, ho és per a tota la vida. Si viviu a la Barceloneta, experimentareu un sentiment tan fort de pertinença amb el barri que farà que us costi molt abandonar-lo, per 'culpa' d'aquest esperit de poblet de mar que encara conserva, tant autèntic i honest.

Des de fa un parell d'anys, però, els habitants de la Barceloneta es queixen, i amb raó, del procés de gentrificació que el barri està experimentant. El turisme salvatge i massiu està fent que molts pisos del barri es converteixin en nius de turistes, en molts casos amb ganes de beure's el barri i cuidar-lo poc, per ser suaus. Això ha fet apujar els preus dels lloguers i ara, ni tan sols la gent del barri, obrera i humil, pot viure-hi.

Sigui com sigui, la Barceloneta (encara) conserva els restaurants, bars, i negocis de tota la vida que la fan tan especial: el Bar Leo (ara amb un membre de seguretat a la porta!), el forn Baluard, la Cova Fumada i molts més que segueixen al peu del canó. Alguns aconsegueixen quedar-se al barri i d'altres ens deixen, com Bernardo Cortés, el popular i entranyable 'Palomino' caricaturitzat per Oriol Grau que va morir fa pocs dies.

La Barceloneta, però, com tot Barcelona, ha anat mudant de pell i transformant-se en l'àmbit urbanístic i social. Hem trobat un bon grapat de vídeos que ho demostren, així que tal com hem fet amb Barcelona als anys 6070 i 80, us presentem alguns dels reportatges audiovisuals que es poden trobar a internet sobre aquest humil barri de Barcelona que tant estimem.

Últimes notícies

    Publicitat