Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Així era la Barceloneta [VÍDEOS]

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

El barri mariner per naturalesa de Barcelona és la Barceloneta. De forma triangular, està delimitat per la platja, el moll del Port Vell, l'estació de França i el barri de la Ribera. I qui és de la Barceloneta, ho és per a tota la vida. Si viviu a la Barceloneta, experimentareu un sentiment tan fort de pertinença amb el barri que farà que us costi molt abandonar-lo, per 'culpa' d'aquest esperit de poblet de mar que encara conserva, tant autèntic i honest.

Des de fa un parell d'anys, però, els habitants de la Barceloneta es queixen, i amb raó, del procés de gentrificació que el barri està experimentant. El turisme salvatge i massiu està fent que molts pisos del barri es converteixin en nius de turistes, en molts casos amb ganes de beure's el barri i cuidar-lo poc, per ser suaus. Això ha fet apujar els preus dels lloguers i ara, ni tan sols la gent del barri, obrera i humil, pot viure-hi.

Sigui com sigui, la Barceloneta (encara) conserva els restaurants, bars, i negocis de tota la vida que la fan tan especial: el Bar Leo (ara amb un membre de seguretat a la porta!), el forn Baluard, la Cova Fumada i molts més que segueixen al peu del canó. Alguns aconsegueixen quedar-se al barri i d'altres ens deixen, com Bernardo Cortés, el popular i entranyable 'Palomino' caricaturitzat per Oriol Grau que va morir fa pocs dies.

La Barceloneta, però, com tot Barcelona, ha anat mudant de pell i transformant-se en l'àmbit urbanístic i social. Hem trobat un bon grapat de vídeos que ho demostren, així que tal com hem fet amb Barcelona als anys 6070 i 80, us presentem alguns dels reportatges audiovisuals que es poden trobar a internet sobre aquest humil barri de Barcelona que tant estimem.

Últimes notícies

    Publicitat