Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Bar Leo

Bar Leo

La Barceloneta
3 de 5 estrelles
4 de 5 estrelles
(1Comentari)
Bar Leo
1/2
© Maria Dias
La Leo Premis Time Out
2/2
© Iván Moreno

Les lletres de Bar Leo criden des del seu vestit de traç innocent i gruixut d'un nen que aprèn l'abecedari mentre juga a la pilota. I és aquesta grafia rotunda i taronja que es menja el dibuix d'una marina d'aquelles que regalaven els escombriaires durant els dies de Nadal a canvi d'una voluntat forçosa.

La Leo, la propietària del bar, trenca el malefici dels dies ordinaris amb un concert de vermut de diumenge al migdia que s'allarga fins la nit. En aquesta cantonada hi bull una rumba que està feta d'una felicitat de quinto i de gramola on la gent tria la seva cançó a canvi d'unes monedes i d'un parterre de mocadors de paper, burilles i serradures. Arrambats uns contra els altres, no falta ningú a la festa. Hi són tots, els del xandall lluent, el noi amb camisa nova, el punki amb cresta i el seu gos i les guiris rosses, que aquesta tarda toca la ruta de l'autèntica Barceloneta.

De les parets hi pengen, com en un mausoleu de centre cívic, centenars d'imatges folrades amb aironfix transparent perquè ningú taqui la memòria de Bambino, el rei tràgic de la rumba flamenca. Les fotografies antigues del rumbero i també la Leo omplen el firmament esgarrapat del bar. Ella, menuda, vigila la clientela amb uns ulls encara més menuts, que coneixen la fugacitat de l'alegria. I és en aquesta cantonada que els diumenges reconec el Leo amb la mateixa emoció que veig un d'aquells bar que guanyen la loteria per la tele.

El serrellet daurat sobre les ampolles de Soberano, la màquina escurabutxaques i el cava glaçat del temps que fa que espera en l'infern gèlid del frigorífic. La Leo i el seu fill miren a la càmera, exultants, amb l'orgull desdentegat i la cafetera en marxa.

Per Montse Virgili

Publicat

Lloc de la ubicació Bar Leo
Contacte
Adreça Sant Carles, 34
Barceloneta
Barcelona
08003
Horaris Cada dia, de 12 a 21.30 h
Transport Barceloneta (M: L4)
Static map showing venue location

Average User Rating

4 / 5

Rating Breakdown

  • 5 star:0
  • 4 star:1
  • 3 star:0
  • 2 star:0
  • 1 star:0
LiveReviews|1
1 person listening

El meu company i jo el vam descobrir per casualitat un dia passejant i hi tornem cada vegada que anem per la Barceloneta. La Leo, una señora menuda i rabessuda, mare i dona de pescadors, prepara un plat del dia per xupar-se els dits. Normalment peix fresc (el que hagin pescat els seus fills) o paella. A vegades també alguna tapa suculenta. Cal demanar-li quin peix té fresc i quin plat ha preparat. Sinó, també és probable que us endinyi alguna tapa congelada per turistes. El local....freaky, freky...