La Barceloneta i el port

Molt més que sorra i aigua als set quilòmetres de platja de Barcelona
Advertising

La primera línia de mar de la ciutat va ser ignorada fins el 1992, quan va transformar-se pels Jocs Olímpics. La ciutat té set quilòmetres de platja, que van des de l'animat Port Vell passant pel Port Olímpic i totes les platges de Barcelona fins arribar al Fòrum. Trobes a faltar algun establiment important de la Barceloneta i el Port? Ens ho pots dir als comentaris de sota.

De compres per la Barceloneta i el Port

Botigues

I Love Kutchi

icon-location-pin La Barceloneta

Colors càlids, rialles i kucthi-kucthi. Si conserveu aquell punt naïf i el gust per l’imaginari dolç i tou que encanta els més petits, heu de visitar I love Kutchi. La botiga de la Barceloneta disfressada de merceria atresora complements i objectes de decoració per a tota la família: un coixí tèrmic, una funda per a l’iPhone feta de teles precioses, una llibreta amb les cobertes serigrafiades o senzillament un rodet de cinta washi. Costa sortir-ne amb les mans buides.

Botigues

La Heladeria Mexicana

icon-location-pin La Barceloneta

L'única geladeria mexicana d'Espanya es dedica a fer gelats artesans –alerta, sorbets, només són amb fruita i aigua, sense llet– de fruita exòtica com la guanàbana. I fins i tot en tenen de picants, com el de mango amb 'chamoy', un xili caramel·litzat. Tot un repte! També disposen de pastissos autòctons.

Advertising
Vioko
ivan gimenez
Botigues

Vioko

icon-location-pin La Barceloneta

Amb un interiorisme més proper a una botiga de roba exclusiva que a una geladeria, a Vioko s'hi poden trobar més de 50 sabors de gelats, alguns de realment sorprenents. A l'hivern també tenen delicadeses de xocolata i pastisseria.

Botigues, Llibreries

Negra y criminal

icon-location-pin La Barceloneta

Per més etiquetes que es posin al gènere, 'novel·la negra' és un terme que queda curt per parlar de tots els títols que atresora aquesta llibreria. A Negra y Criminal, els lectors trobaran històries d'espies, cròniques reals, bibliografies cinematogràfiques i assajos, entre d'altres referències.

Més botigues de la Barceloneta i el Port

Restaurants de la Barceloneta i el Port

Restaurants, Mediterrània

Can Solé

icon-location-pin La Barceloneta

 D'entre totes les possibilitats i versions del suquet de peix, us proposem les versions del centenari restaurant Can Solé. Aquí els agrada fer-los de rap, amb la salsa espesseta, i acompanyats de cloïsses o de gambes.  Aquí el suquet de peix deixa molt enrere els seus orígens humils per convertir-se en una veritable joia gastronòmica.

Time Out diu
Restaurants, Mediterrània

La Mar Salada

icon-location-pin La Barceloneta

Allà on es produeix arròs existeix una tradició de com fer-lo i els seus hits imprescindibles: la Índia i el seu basmati, Itàlia i els risotto, Japó i el gohan, la base per preparar els seus plats estrella: makis, niguiris... Catalunya no n'és una excepció gràcies a la cultura arrossera concentrada a l'Empordà i al Delta de l'Ebre. Deixem-ho clar d'una vegada: aquí no fem paella. Aquí es porta l'arròs a la cassola i, si de cas, l'arròs sec.

Advertising
Restaurants, Marisc

Cavamar

icon-location-pin La Barceloneta

Una de les poques terrasses a la platja. Excel·lents peixos, arrossos –especialment amb llamàntol– i 'tataki' ben fet pel xef eivissenc Jordi.

Caballa Canalla
©MariaDias
Restaurants, Cuina creativa

Caballa Canalla

icon-location-pin La Barceloneta

Davant del mercat de la Barceloneta, s’ha creat un lloc polivalent, exquisit i informal, de la mà d’Isabel Galobardes i el seu fill Guillem Rofes (Hoffman, ABaC..) que en poc temps ha creat molts fans. Amb una decoració que aprofita i exalta totes les possibilitats que té el local, Caballa Canalla presenta un ventall interessant i diferent d’oferta gastronòmica i lúdica. En un espai ampli, a qualsevol hora, es pot gaudir de tapes i platets elaborats amb productes bons i frescos provinents del mercat veí, a més de cocteleria i d’una àmplia selecció de vins. Les dues plantes del restaurant, que miren a la plaça on domina una terrassa, estan connectades per una gran passarel·la que passa per una gran i bonica cuina a la vista d’on surten sabors i olors característics i que animen i alimenten l’espai gastronòmic, a la planta baixa. Té un espai anomenat la peixera, apte per a grups o famílies, i una planta superior, les golfes, que permet assaborir fins a quatre tipus de menús gastronòmics. També hi ha un lloc retirat, el clandestí, amb comoditats per a una dotzena de persones. La nit de la nostra visita ens va sorprendre el cochifrito, un plat castellà per excel·lència preparat de manera exquisida. Els musclos sorpresa i el bacallà amb mussolina d’all i espinacs són altres dels plats sòlids de la carta on predominen els arrossos, els peixos i mariscs. En Guillem fa elaborades receptes marineres “amb un buscat toc canalla”, com es pot comprovar amb la tradicional bomba de la Barc

Time Out diu
Advertising
Can Ros
© Maria Dias
Restaurants, Mediterrània

Can Ros

icon-location-pin La Barceloneta

Una bona recomanació, sí senyor. Cercava un lloc per menjar un bon arròs, i en Ricard em recomana Can Ros, un restaurant de la Barceloneta. Des que en Paco Camarasa va tancar la seva llibreria Negra y Criminal, vaig menys a la Barceloneta. I des que en Josep Maria tampoc és a Can Solé, també. La gastronomia i els llibres de guàrdies i serenos lliguen molt bé. Can Ros és un al·licient per tornar a convertir la Barceloneta en un lloc de parada i fonda. A la carta –el menú està també molt bé i val 14 euros–, hi ha un apartat especial dedicat als arrossos, i encara que em tiren l’arròs de capipota amb llagostins i l’arròs melós de llamàntol, em deixo anar per una gana estil infantil. Als nens, els encanta embrutar-se les dents. Demano un arròs negre amb sípia i carxofes. La carxofa és la prova del cotó. Per preparar la gana arrossaire, demano unes croquetes de calamar amb allioli. Quadrades, ben fregides, l’arrebossat dorm sobre un fantàstic coixí d’allioli i salsa de tomàquet. Cuina senzilla, que és el que buscava. L’arròs negre és fantàstic. Gustós, intens, amb una tinta que no embafa i un gra que es pot comptar com les pessetes, un a un. Un negre perfecte, allunyadíssim d’aquells arrossos que servirien com a massilla per tapar els forats de les parets. Aquest monoprograma, amb el calamar i l’allioli com a protagonistes, el marido amb un vi blanc del Penedès. Una copa. Amb una ampolla sencera, seria capaç de dir: com el Penedès no hi ha res. Per acabar, tiramisú amb garapinya

Time Out diu
Santa Marta
©MariaDias
Restaurants, Italiana

Santa Marta

icon-location-pin La Barceloneta

En Mauri –ulleres de pasta, camisa virolada, tatuatges– va venir de Venècia a Barcelona perquè aquí “la qualitat de vida és molt alta”. Murri, després de l’èxit del Xemei amb els germans Colombo, en Mauri va obrir un local a peu de platja, el Santa Marta –nom d’un barri venecià–, on abans hi havia el popular Daguiri. Quan el sol esclata i reverbera, quan les onades de la platja de la Barceloneta són un mirall que enlluerna, la terrassa del Santa Marta –o el seu interior obert a banda i banda, amb llums dels 60 i escultures kitsch– és un refugi ideal per fer un aperitiu. L’especialitat homònima de la casa sadolla el més escaldat: Aperol, suc de taronja, llimona i cava, servit en copa de baló; encara que també et pots prendre un cafè shakerato, amb licor de cacau i sucre. Si t’agafa gana, sempre tindràs a punt una focaccia, una piadina o una pizza, amb productes italians com l’speck, aquest pernil fumat i especiat tan bo típic del nord del país –tot i que l’hamburguesa la fan amb vedella del Pirineu lleidatà–. El Santa Marta és un lloc animat: de la pantalla de la gran tele que tenen al fons sona música disco –Donna Summer o l’I just can’t get enough– i la gent passa a saludar els treballadors –que a mi em van semblar molt simpàtics, tot i les queixes que hi ha a internet pel que fa a aquest tema–, meitat catalans, meitat italians. El bàrman, alt i prim, amb cara de mostela i ulls clars, serveix els còctels amb divertides i espectaculars giragonses d’ampolla i joc aeri: va se

Time Out diu
Advertising
El Nou Ramonet
© Maria Dias
Restaurants, Mediterrània

El Nou Ramonet

icon-location-pin La Barceloneta

Algun dia caldrà parlar de les sagues familiars que han fet feliços molts barcelonins, i en aquest cas parlem de la tercera cap a la quarta generació de Can Ramonet, que no només segueix imposant-se a la Barceloneta amb la seva oferta de sempre, sinó que ha fet un pas endavant, adaptant-se a les tendències actuals, amb el Nou Ramonet. Alegrement decorat amb marca marinera, l’Anna i el Marc, amb la col·laboració del xef Jordi Herrera (Manairó), han creat una nova oferta, que no per ser més moderna s’allunya dels principis fonamentals dels Ramonet. Segons explica l’Anna, l’encarregada de sala i cuina, aquesta nova visió gastronòmica manté la base de la cuina marinera tradicional i es reorienta cap a “un camí culinari propi amb personalitat marcada que resulta una atractiva i actual proposta gastronòmica”. Destaquen la coca de sardines amb tomàquet sec i sofregit d’albergínia i ceba dolça, els bunyols de bacallà al pil-pil o el mar i muntanya de melós de vedella i gamba blanca; la sopa de peix amb ou escaldat, pa torrat i allioli, o els cigrons amb botifarra negra de peix a la cassola. Els seus arrossos i paelles segueixen sent un referent fidel de la saga, segons vam poder comprovar en la nostra última visita. La nova carta introdueix l’arròs cremós de formatge sec amb romaní, els canelons de bou de mar amb xips de peix i torrades, o l’orada amb suquet de cranc i porros a la grega. En carns destaca el braó de xai amb escalunyes glacejades o el melós de vedella amb alls tendr

Time Out diu
Restaurants, Mediterrània

Can Maño

icon-location-pin La Barceloneta

Taverna pescadora de la Barceloneta on a mesura que el peix fresc entra per la porta es van fent les comandes. Hi ha dues formes de menjar els exemplars: fregits o a la planxa amb all i julivert. Per 10 euros hi mengeu; per 20 teniu un festival.

Advertising
Restaurants, Mediterrània

Platja Ca la Nuri

icon-location-pin La Barceloneta

És per menjar amb els peus pràcticament a la sorra, com abans... Són molt especials les seves sardinetes a la planxa, el carpaccio de tonyina o la fideuà amb cloïsses.

Can Ramonet
© Maria Dias
Restaurants, Marisc

Can Ramonet

icon-location-pin La Barceloneta

Amb la tercera generació al capdavant del grup, Can Ramonet va obrir a la Barceloneta el 1957. Si bé ja són tres els locals (Nou Ramonet, La Fresca i La Vinoteca) que presenten una oferta variada i de qualitat, és la cuina de la casa mare, que es va iniciar com a taverna, la que segueix sent l’emblema del grup. La casa dels bons arrossos de tota la vida, ara assessorada per Jordi Herrera, ha modernitzat sense exageracions la seva carta, i el local ha estat reformat per l’ubic Lázaro Rosa Violán. Les sales han guanyat en color i vida i pocs racons queden ja de la vella taverna, tot i que segueixen estant de servei les bótes amb bons vins que se serveixen a copes. El menú diari, assequible, té una proposta que s’adiu amb el barri mariner. A la carta s’hi han incorporat plats molt interessants i molt reeixits com l’amanida de marisc “del Jordi”, explica en Jesús, el rostre amable de les noves generacions. En David, el capità de sempre, segueix aconsellant i explicant una cuina de la qual continua sentint-se orgullós. És un doble esforç, el d’en David i el seu equip, per no deixar de banda la cuina vella i tradicional, sobretot els arrossos, donant espai i lluïment a les noves incorporacions com aquesta amanida, una grata sorpresa. També ens van sorprendre amb un bacallà ben arrebossat amb un fi allioli. Entre els arrossos segueix destacant l’arròs negre, un dels millors de la zona, així com la fideuà. Però vam optar per una aportació d’en Jordi Herrera: un arròs gustós i melós

Mostra'n més
Més restaurants de la Barceloneta i el Port

Bars de la Barceloneta i el Port

Bars i pubs

Absenta

icon-location-pin La Barceloneta

Un local petit i força tranquil (tot i que els dissabtes està ple a vessar), amb taules rodones i cadires reciclades i dos sofàs amb revistes per fullejar. També hi ha una petita llibreria amb edicions antigues dels clàssics de la literatura. Si et van les emocions fortes, no dubtis a demanar l'absenta de cànnabis: dos morats al preu d'un. La seva terrassa és molt cobejada.

Restaurants, Mediterrània

Can Maño

icon-location-pin La Barceloneta

Taverna pescadora de la Barceloneta on a mesura que el peix fresc entra per la porta es van fent les comandes. Hi ha dues formes de menjar els exemplars: fregits o a la planxa amb all i julivert. Per 10 euros hi mengeu; per 20 teniu un festival.

Advertising
Restaurants, Cuina internacional

LeKasBah

icon-location-pin La Barceloneta

Un local musical que s'inspira en la decoració oriental per crear una atmosfera vaporosa on es pot prendre una copa o fer un mos informal (amanides, hamburgueses i cosetes per picar). Durant la setmana s'hi organitzen festes i sessions de DJ.

Restaurants, Italiana

Santa Marta

icon-location-pin La Barceloneta

En aquest molt atractiu i desenfadat bar a la vora del mar, els bessons Colombo del Xemei serveixen sandvitxos especials, 'panini' i 'tramezzini', molt diferents als nostres entrepans. I també plats del dia com bacallà 'mantecato' i tota mena d'aperitius italians i venecians. Tenen 'spritz'!

Més bars de la Barceloneta i el Port

On fer el vermut a la Barceloneta i el Port

Restaurants

La Cova Fumada

icon-location-pin La Barceloneta

A més d'esmorzars de forquilla excel·lents, hi trobareu els millors cigalons de la ciutat. En aquesta bodega de barri poden presumir d'haver inventat fa 55 anys la genuïna bomba.

Advertising
Restaurants

Bar Electricitat

icon-location-pin La Barceloneta

Aquesta bodega és un dels grans clàssics de Barcelona per a fer un bon vermut: hi trobarem unes bombes de primera categoria, truites de patates meloses, vermut casolà i una ensaladilla russa d'aquelles que creen afició. Tracte proper i molt amable.

Restaurants

L'Òstia

icon-location-pin Ciutat Vella

L'exfinancer Jaume Muedra ha tornat a casa amb la cuina de la mare: el fill de la Bombeta ha erigit un bar de tapes de primera categoria on hi havia el clàssic del bon arròs, el Botavara. Calamars, ensaladilla russa, cua de bou, peixet fregit... Tot de primera. Una taverna marinera de la Barceloneta amb les comoditats del segle XXI.

Advertising
Restaurants

Jai-ca

icon-location-pin La Barceloneta

Trobar-hi lloc un diumenge a l'hora del vermut és complicat. La culpa la tenen els seus combinats i els fregits gens oliosos i amb tot el sabor...

Per sortir de nit a la Barceloneta i el Port

Restaurants, Asiàtica

Eclipse Bar

icon-location-pin La Barceloneta

Al capdamunt de l'hotel W, l'Eclipse ofereix unes vistes immillorables i festes a càrrecs de DJ, sovint britànics, que són els mateixos que fan remenar el darrere a la reialesa de Londres.

Bars i pubs, Cocteleries

Zahara Cocktail Club

icon-location-pin La Barceloneta

Nostàlgia de l'estiu? L'olor del bronzejador, els pitrams a l'aire, el banyador eslip, la sangria... Tranquils, al Zahara Cocktail Club podreu paladejar les darreres fuetades de l'estació més càlida com si estiguéssiu en plena canícula d'agost. I això, en dies de depressió postvacances, és un regal dels déus. Dels locals que poblen el passeig de Joan de Borbó, aquest és sens dubte el que té el look més contemporani i els millors còctels.

Time Out diu
Advertising

Opium Mar

icon-location-pin Ciutat Vella

Opium Mar és un restaurant, amb una terrassa davant del mar, però també és una discoteca sofisticada, per un públic que busca decoració moderna amb aires de luxe. Està ubicat en un lloc envejable, a tocar de l'Hotel Arts i davant la platja de la Barceloneta. Obre cada dia.

Música, Espais musicals

Station Barcelona

icon-location-pin La Barceloneta

A la cafeteria d l'Estació de França tant hi poden anar els que matinen molt com els que van molt tard a dormir. La seva decoració recorda una mena de club de jazz amb plantes de quatre metres que pugen fins al sostre, i tauletes de potes de ferro. Durant el dia, funciona com a bar d'esmorzars i restaurant. A primera hora del vespre té el seu encant i les nits del cap de setmana es fan sopars-espectacle. A partir de mitjanit es transforma en club de copes  .

Advertising

Club Catwalk

icon-location-pin Ciutat Vella

En les seves bones nits, remenar l'esquelet en aquest club es com fer-ho en una nit de premis hip hop de la MTV facció macarra. Molta ungla daurada, talons quilomètric i caputxes amb sabatilles. Això si, sense metralletes.

Més locals nocturns de la Barceloneta i el Port
Advertising