Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Així era la Festa Major de Gràcia del segle passat [VÍDEOS]

Manuel Pérez
Escrit per
Manuel Pérez
Publicitat

Ja flota en l'ambient un perfum de celebració, música, carrer i germanor. La Festa Major de Gràcia torna puntual a la seva cita estival i ho fa engalanada amb les seves millors gales: enguany se celebra una edició molt especial, la del seu bicentenari. Dos segles d'història per a l'esdeveniment més carismàtic de l'agost barceloní, que té previst gran quantitat d'actes especials per commemorar l'efemèride i ja fa dies que la façana de la seu del districte prepara una decoració específica.

Mentre comença la festa i arrenquen a tocar els millors concerts, les celebracions del bicentenari serveixen per realitzar un exercici de memòria que connecti passat i present. El Museu Etnològic s'ha volgut sumar als actes fent públic un vídeo inèdit de l'última festa major abans de la Guerra Civil. La filmació de 1935 és obra de Francisco Rojo, germà d'un militar republicà i que, com a curiositat, acaba el metratge amb la filmació d'una desfilada militar més aviat premonitòria.

Fent un salt en el temps, el següent vídeo mostra una altra Gràcia diferent, la de meitat dels cinquanta i principis dels seixanta, amb les típiques filmacions del NO-DO que ens transporten a una Gràcia en blanc i negre. Dos fragments per copsar l'evolució d'una festa que és també el retrat dels seus participants, de les diferents generacions que durant dos-cents anys han mantingut la tradició irrenunciable de la festa major gracienca.

Últimes notícies

    Publicitat