Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Austràlia feréstega, blancs a la deriva

Escrit per
Pere Vall
Publicitat

Els homes i dones perduts de Peter Weir
Entre 1971 i 1977 es van rodar tres pel·lícules que són bàsiques per conèixer l'Austràlia més salvatge, profunda i primitiva. I, fins a cert punt, perillosa. Una Austràlia sense civilitzar (ara, vostès mateixos em posen totes les cometes que vulguin i creguin oportunes al verb 'civilitzar') que, de cop, cau sobre els blanquets i les blanquetes anglosaxons, i els engoleix, o quasi ho fa. Els títols esmentats són 'Picnic in Hanging Rock' (1975) i 'The Last wave' (1977), ambdues dirigides per Peter Weir, i 'Walkabout' (1971), realitzada per Nicolas Roeg i recentment editada en Blu-ray per Regia Films en una acurada edició que porta un llibret molt sucós, atapeït de dades i curiositats.

'Walkabout': on dius que vas?
'Walkabout' comença al desert amb el suïcidi del pare dels germans protagonistes: Jenny Agutter i Luc Roeg (fill del mateix director). Abans de matar-se, però, el progenitor intenta carregar-se les seves dues pobres criatures, que fugen, passen gana i sed, es cremen sota el sol... fins que topen amb un aborigen australià, interpretat per David Gulpilil.

Walkabout
Walkabout

Caminar, créixer, descobrir
Els impressionants paisatges i la banda sonora de John Barry (afegim-hi un solo de didgeridoo) arrodoneixen una obra fascinant basada en 'The children', una novel·la de Donald G. Payne, escrita amb el pseudònim de James Vance Marshall. La paraula 'walkabout' significa 'caminat', i es refereix a un antic ritual d'iniciació dels aborígens australians que, en l'adolescència, han de subsistir al desert durant sis mesos.

No mostreu una noia nua!
El llibret del Blu-ray explica anècdotes tan diverses com que la pel·li va causar polèmica per mostrar sense manies la cacera de cangurs, o que les escenes de Jenny Agutter despullada van ser tallades als Estats Units. Endinseu-vos a 'Walkabout': no ho oblidareu mai.

Últimes notícies

    Publicitat