Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Stop turisme
© Maria Dias

Cap llicència turística més

Escrit per
Maria Junyent
Publicitat

L'any 2008 el govern socialista a.T (abans de Trias) va traçar el Pla Estratègic de Turisme 2010-2015, que fixava el camí a seguir per mantenir les visites dels turistes a Barcelona sense perjudicar la convivència amb els ciutadans. Només cal sortir al carrer per adonar-se que el pla mai es va posar en marxa.

Avui el govern d'Ada Colau obre un procés de reflexió i participació col·lectiva per elaborar un Pla Especial de Regulació d'Allotjaments Turístics del qual en veurem una proposta inicial el primer trimestre de 2016. L'acció, però, és immediata: a partir d'avui (dijous 2) el govern municipal atura l'emissió de llicències de tot tipus d'allotjament turístic a la ciutat.

Els veïns de Barcelona expressen cada cop amb més contundència com de farts n'estan de viure a una ciutat que cada dia que passa s'assembla més a un parc temàtic creat per al divertiment dels turistes i en conseqüència per al tedi dels que hi vivim, on desapareix el comerç local, la vida s'encareix i un llarg etcètera de conseqüències desagradables que tothom coneix.

La voluntat final del pla no és –com alguns volen fer creure– anar en detriment del turisme, que aporta un 14% del PIB de la ciutat, sinó fer-lo compatible amb la vida ciutadana i fer que els guanys reverteixin a la ciutadania.

Pel que fa a aquest estiu no tenim cap altra opció que evitar Rambles i Gòtic com alls els vampirs, d'esquivar bandades de guiris descontrolats en bicicleta, preguntar preus amb absoluta desconfiança cada vegada que seiem a una terrassa i fugir el més lluny possible d'aquest infern superpoblat fins que el vent no ens bufi a favor.

Últimes notícies

    Publicitat