Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
080 Barcelona Fashion
© Maria Dias080 Barcelona Fashion

El 080 en 10 imatges

Escrit per
Eugènia Sendra
Publicitat

Fotos: Maria Dias

Als peus de l'escalinata neoclàssica de La Llotja de Barcelona, que acull l'edició d'hivern del 080 Barcelona Fashion, dimarts cadascú matava el temps com podia mentre esperava per entrar a veure la posada en escena de la col·lecció que Manuel Bolaño ha dissenyat per a la tardor-hivern 2016/17. Mentre fora del recinte medieval ens sorprenia una desfilada espontània de la col·lecció d'Albec Bunsen (aplaudim l'ingeni dels creadors que volen fer-se veure i ho aconsegueixen tot i no desfilar), a dins no s'hi cabia.

Bolaño va tancar la segona jornada de desfilades que havia obert Krizia Robustella amb una col·lecció més sòbria de l'habitual. Sense abandonar l'estil esportiu 'deluxque' reivindica de fa anys, Robustella ha apostat per jugar amb el blanc i el negre en peces de roba que miren el Nova York dels anys 80 i 90 (sí, no abandonem dessuadores ni 'bombers' aquí decorades amb 'graffitis'). La nota de color la posaven abrics i accessoris de pèl sintètic. Després va desfilar Pablo Erroz, amb una proposta masculina sempre encertada, protagonitzada per camises i jaquetes que recuperen el gust per la sastreria.

Dimarts també va ser el torn de Txell Miras i Miriam Ponsa. Miras va fer sonar campanes per presentar una col·lecció inspirada en vestuari religiós. Les models duien 'toca' però el seu hàbit era una col·lecció de jaquetes, vestits de fosc rigorós, enlluernades per tocs de blanc i pels crucifixos horitzontalitzats que completaven els 'looks'. La dissenyadora de Manresa, per la seva banda, va retre homenatge a les primeres dones aviadores, amb granotes, propostes 'oversize', presència de la pell i altres referències connectades amb l'aviació.

Qui va rubricar el dia va ser Bolaño, de qui ja s'havia anunciat la posada en escena original (s'espera que els Brain & Beast també sorprenguin amb la seva 'no desiflada'). El dissenyador va recrear una classe de dibuix al natural, potser perquè l'Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi  té la seu a la planta superior de Llotja, i va fer pujar a la tarima només deu 'looks' vistosos, recarregats i, fascinants. Amb la seva fantasia tèxtil, Bolaño ens va fer viatjar a l'Oest americà.

Últimes notícies

    Publicitat