Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El Barcelona Beer festival marxa a l'Hospitalet

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Terratrèmol cerveser: la sisena edició del Barcelona Beer Festival –que tindrà lloc del 24 al 26 de març– abandona Barcelona per traslladar-se a l’Hospitalet de Llobregat, a la Farga. Per què? Per millorar, esclar. En Mikel Rius, director del festival, explica que el creixement ha fet inviable seguir a Barcelona: “Teníem cues al carrer de cinc mil persones. I és molt kafkià que l’organització recomanés a la gent que no hi anés el divendres a la tarda!”, explica.

De fet, el gran ganxo de sortida és “comunicar que no hi hauran cues. Anem a un lloc molt espaiós on hi cabrem tots”, diu alleujat. El canvi no només és per créixer en públic  (tot i que ara veuran si superen el topall de 30.000 visitants de les tres darreres edicions): “La zona professional augmenta, hi hauran sis estands de menjar enlloc de quatre, i cada cop que volíem expandir una àrea ens topàvem amb la limitació d’espai”, explica Rius. I no hi havien locals a Barcelona prou grans? No pas com a l’Hospitalet: “La Farga era el que ens donava més garanties, tant per espai com per capacitats tècniques. I el recolzament que ens dóna l’Ajuntament de l’Hospitalet és espectacular: aposten per la gastronomia com a fet diferencial de la ciutat”, valora.

El gran ganxo de l'Hospitalet serà l'absència de cues i l'espai
El gran ganxo de l'Hospitalet serà l'absència de cues i l'espai

Rius no està obsessionat a superar els 360 tiradors de cerveses diferents que tenien punxats l'any passat, sinó a poder servir-los i degustar-los més còmodament. Ara bé, enguany l'edició especial de cervesa del festival anirà a càrrec de Stone Brewing (EEUU), un dels gegant mundials de la cervesa artesana. «Això és com si nosaltres fóssim un equipet del Paraguai i vingués el Barça a jugar amb nosaltres», es congratula Rius.

Ara bé, tenen por que hi hagi una decepció entre els fans cervesers que valoraven la proximitat, la calidesa d'anar a fer birres al Museu Marítim? "Esclar, però els pros guanyen a els contres. Potser el públic casual no vindrà, però tenim una bossa molt gran de seguidors. I no oblidem que ens n'anem a la segona ciutat de Catalunya. La gent haurie de percebre l'àrea metropolitana d'una manera similar al 'greater London'. Jo visc a Sants, i per mi és més natural anar de concert al Salamandra que no pas al Razz", reflexiona el director del festival.

Últimes notícies

    Publicitat