Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El cadàver de Harry Potter es tira pets

Escrit per
Josep Lambies
Publicitat

No hi ha res en el món que Daniel Radcliffe no faria per enterrar el record de Harry Potter. Primer va sortir en pilota picada abraçat a un cavall blanc. Després es va deixar créixer banyes de dimoni a 'Horn'. I com que no en va tenir prou perquè el llampec marró li desaparegués del front, aquest any ha decidit anar a per totes. Avui a Sitges hem vist 'Swiss army man', la pel•lícula en què es converteix en un cadàver flatulent que salva un nàufrag de morir ofegat.

Si us pica la curiositat, seguiu llegint. El nàufrag (Paul Dano, 'Pozos de ambición', 'Pequeña Miss Sunshine') el tomba com si fos una planxa de surf, li abaixa els pantalons i, natges enlaire, aprofita els seus pets com a motor propulsor per arribar cap a la costa, com una llanxa solcant l'oceà. És sabut que un cadàver no controla els seus esfínters. Quan s'afarti de sentir els seus gasos, que espeteguen com si hagués mort d'una sobredosi de cigrons, li posarà un tap al cul i, d'aquesta manera, nàufrag i cadàver esdevindran millors amics.

No ens malinterpreteu. 'Swiss army man' és millor del que sembla. El que hi trobareu és una història d'amistat inusual, amb una estètica 'indie' exagerada que recorda una barreja de l'univers de fantasia de Michel Gondry a 'La ciencia del sueño' i aquells adolescents de 'Kings of summer' que vivien les vacances de la seva vida seguint l'instint de la crida salvatge. Els dos personatges viuran una mena d'amor de 'cowboy' lluny de la societat, en un entorn àcrata on pots tirar-te un pet en públic sense excusar-te.

Però tampoc direm mentida. La temptativa de Radcliffe d'aconseguir que el públic deixi d'associar-lo amb el personatge que el va convertir en nen prodigi fa més d'una dècada té un aire desesperat. És com quan Leonardo DiCaprio es va deixar esqueixar de dalt a baix entre les urpes d'un ós bru a 'El renacido' perquè li donessin l'Òscar d'una vegada per totes. Així i tot, la cicatriu en ziga-zaga segueix brillant on sempre.

Actualització del 15 d'octubre: 'Swiss army man' rep el premi de Sitges.

Últimes notícies

    Publicitat