Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El dia que algú va follar al metro i es va acabar el món

Escrit per
Òscar Broc
Publicitat

Agafo el metro a la parada de Liceu amb molta por. Espero trobar una orgia massiva; guiris cardant en pilota picada, encastadors bombejant, cames obertes en V, pollots com llonganisses, vibradors de la mida de torpeders russos, cogombres ecològics, gemecs, lleterades! Porto dos dies escoltant i llegint que Barcelona és una pel·li porno, que la parada de Liceu s’ha convertit en una discoteca de swingers, que tothom folla enfervoridament al metro i ningú fa res per evitar-ho. Però em trobo el de sempre. Gent asseguda, callada, pensant en les seves coses. Tot molt avorrit.

Després que una parella fos enregistrada per les càmeres cardant a la parada de Liceu la matinada de dissabte passat, Barcelona s’ha ofegat en un tsunami de puritanisme i indignació 2.0. Si no visqués en la ciutat, ben a prop de Liceu, i em dediqués a llegir opinions de columnistes, polítics i presentadors pensaria que això és una Sodoma de sàtirs i súcubs que només pensen en sucar el xurro on sigui, quan sigui, promoguts per l'Ajuntament. Ja veig que no, que tot ha estat un fet puntual, aïllat i magnificat per la gravació de les càmeres, l’oportunisme polític i la hiperindignació contagiosa de les xarxes. Una parella cardant! HORROR! APOCALIPSI!

No defendré una actitud com aquesta. De totes maneres, cal recordar que parlem d’una parella mantenint relacions sexuals, no d’un acte de violència, una injustícia social o un robatori, situacions molt més habituals al metro i al carrer, per cert. Cada dia, a les andanes de Barcelona es produeixen moltes escenes terrorífiques. Parlo de bandes de carteristes desplomant japonesos, gent que pixa a l’andana, delinqüents amb el reggaeton a tota pastilla sense auriculars, prostitutes explotades oferint-se a l’entrada del metro, grups de top manta fugint i atropellant usuaris... On està tota la indignació puritana quan es produeixen aquestes estampes?

La imatge és lamentable, per descomptat, i els responsables de seguretat de la parada haurien d’haver intervingut. De totes maneres, el que realment em preocupa és l’onada oportunista i ferotge d’indignació i condemna que ens ha carbonitzat el cervell. Em preocupa la mesquinesa imperant entre l’opinió pública. Em preocupa que hi hagi gent que aprofiti una anècdota com aquesta per fer sang gratuïta i dir allò de "aquesta és la Barcelona de Colau": una extrapolació  vergonyosa, digne de la pitjor demagògia.

Fan molt més fàstic i són molt més perillosos aquests comentaris que la imatge de dos adolescents follant. El 'cunyadisme' purità i les ganes que Colau fracassi han trobat en aquesta parida un salvavides impagable. I és una llàstima. Si empréssim els mateixos esforços i energies en combatre imatges molt més colpidores i ofensives (només cal passejar una nit pel Raval profund per veure-les) segurament ens anirien millor les coses.

Per cert, veure dues persones follar en una andana és impactant, sí, però m’inquieten encara més els espontanis que aplaudien, feien fotos, gravaven vídeos i no avisaven cap responsable de l’estació per evitar l’escena. Segurament, molts d’aquests són els que després envien cartes al director escandalitzats, demanant una multa exemplar per a la parella. De fet, estic plenament convençut que els més indignats són els que tenen l'historial més hardcore i brut de Youporn. Posaria la mà al foc. I una altra cosa.

Últimes notícies

    Publicitat