Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
cinema
FOTO: Shutterstockcinema

El govern espanyol abaixa (per fi) l'IVA al cinema!

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

A l'abril d'aquest any, el govern de Mariano Rajoy aprovava els Pressupostos Generals de l'Estat, amb la novetat de la reducció de l'IVA del 21% al 10% per a entrades de teatre i concerts. Però, què passava amb el cinema? Per què no s'incloïa en aquesta rebaixa? Fins i tot els xous taurins ja no estarien gravats amb el sagnant 21%! El cinema seguiria patint per sobreviure, i el risc de tancament de més sales, aniria en augment.

Ja sigui per les queixes del sector o per la pressió popular, el govern espanyol ha anunciat una baixada de l'IVA del cinema del 21% al 10% a partir del 2018. Ja era hora, coi! És una gran notícia, però arriba tard, i després de quatre anys de constant patiment i menyspreu al cinema, no ho oblidem.



Les bones notícies però no s'acaben aquí. També hem sabut que 'Estiu 1993' –5 estrelles a la nostra crítica!– serà la pel·lícula escollida per representar el cinema espanyol als Òscar. És un film preciós que mira la infància cara a cara sense caure en el sentimentalisme i que a més, és l'estrena com a directora de Carla Simón, amb qui vam poder parlar fa poc.

És la segona vegada que una pel·lícula rodada en català és l'escollida per l'Acadèmia per anar als premis Oscar, després de 'Pa negre'. Doble alegria!

Últimes notícies

    Publicitat