Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El Maldà, acollidor, protector

Escrit per
Pere Vall
Publicitat

Una sala amb Història i històries
Temps era temps, quan a penes existia el VHS i no teníem tantes cadenes de tele, el cinema Maldà formava part de la meva llista de sales imprescindibles per recuperar pel·lícules clàssiques, noves i seminoves, i sovint en programes dobles sucosos i saborosos. Eren el Maldà, el Texas, el Loreto, el Céntrico i el mític Spring, de Sarrià. De tots aquests, només queda el Texas (que, a la seva manera, també ens serveix per repescar films recents) i el Maldà, que compagina la continuació d'estrenes amb les estrenes absolutes.

Un local que s'hi deixa la pell
Entre els films nous de trinca que han tingut la seva casa d'acollida al Maldà hi ha 'Pieles', l'òpera prima d'Eduardo Casanova que, en un principi, no va trobar cap altra sala a Barcelona. Ara sí que es pot gaudir en alguns llocs més, i fins i tot ha esgarrapat unes quantes sessions més al mateix cine del barri Gòtic.

Boca-orella, radicalitat-amor
El boca-orella (una expressió que no pot ser més analògica, 'vintage') ha estat, un cop més, utilíssim perquè 'Pieles' es convertís en un petit fenomen, i la proposta de Casanova (audaç, radical, plena d'amor cap als seus personatges, i brutalment ben interpretada) arribés a molta més gent.

Pel·lis sense tanta sort
El Maldà ha programat darrerament alguns títols que no han tingut la mateixa sort, i després no han pogut fer el salt cap a sales més grans i amb més sessions. Són els casos de 'Bittersweet days' o 'Como la espuma'. Què hi farem... tal com està avui el món de l'exhibició cinematogràfica, encara sort que algú hagi volgut projectar-los per uns dies i en un grapat de sessions. En qualsevol cas, llarga vida al Maldà!

Últimes notícies

    Publicitat