Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El que compraríem al SWAB 2015

Escrit per
Eugènia Sendra
Publicitat

Hem trepitjat el SWAB, la fira internacional d'art contemporani de Barcelona que fins diumenge ocuparà el Pavelló Italià de Fira de Barcelona. Ens han donat la benvinguda les cares de bebès de Samuel Salcedo, més endavant hem topat amb les corrues d'insectes que Emilio García ha emprat per reproduir el logo de Chanel, les ballarines fetes amb leds de Liu Dao i, al cantó oposat, els llenços performatius de Lara Merrett... però això no és el que ens enduríem a casa.

D'entrada, ens faríem amb dibuixos, molts dibuixos, una de les disciplines que torna a ser protagonista a la fira (té entitat pròpia gràcies a 'Drawing applications'). Invertiríem en una làmina del projecte que Gómez Bueno ha realitzat per a SWAB, una col·lecció d'imatges iròniques fetes a base de pintura japonesa i tinta inspirada en la publicitat i els logos corporatius. O apostaríem pel treball subtil de Gonzalo Elvira dedicat a les dones de la Bauhaus i els dibuixos entre topogràfics i automàtics de Luis Escudero.

A la paret de casa també penjaríem una de les propostes del Solo Swab, l'obra 'Impresiones fallidas' d'Arturo Hernández Alcaraz. L'artista remena els baixos fons i fa evidents els punts de crisi d'una societat com la mexicana; la seva obra és sinònim de pólvora i desferres i des de la galeria Josédelafuente de Santander el defineixen com "un 'flanneur' que deambula entre els residus del capital". El descobrim gràcies al comissari Frederic Montornés, que afegeix que la proposta del SWAB va per bon camí i s'està consolidant gràcies a la constància de Joaquín Díez-Cascón i el seu equip de curadors.

Deixem de somiar. La fira és per a col·leccionistes, però també per a públic general que potser no té fons per invertir en art i alhora es deleix per veure coses noves i sentir nous relats a l'entorn d'aquest bé cultural preuat. Per a tots ells, la proposta de Swab Seed sembla feta a mida; en un espai reduït es donen a conèixer un seguit de projectes de comissariat brillants escollits per David Armengol: hi són Halfhouse i The Green Parrot, que presenta l'obra gràfica de June Crespo; la nòmada me&the curiosity, amb els maons intervinguts d'Adrià Ciurana, o l'espai del Clot La Galeria Encantada; també han convidat els madrilenys Salón, i la Junesfirst Gallery de Berlin. Només per aquest petit grup selecte d'espais ja val la pena deixar-se caure al SWAB, d'on no sortim amb les mans buides. Tot gràcies a la gent d'El Palomar i les seves samarretes d'edició limitada fetes en col·laboració amb artistes com Francesc Ruiz i Lucía Egaña.

Últimes notícies

    Publicitat