Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Els 5 sorolls més desagradables de Barcelona

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

Barcelona fa anys que està en el rànquing de les ciutats més sorolloses del món. Ens hem acostumat a viure sota un nivell de contaminació acústica que és marca de la casa. Hi ha certs sorolls que potser hem interioritzat sense adonar-nos-en de lo molestos que són. Potser estem tan acostumats a ells que ja no ens desafinen... ni ens queixem. I també és cert que els catalans (i en general els espanyols) no ens caracteritzem precisament per la discreció verbal. Sigui com sigui, mai està de menys refrescar la memòria amb els 5 sorolls més desagradables de Barcelona. Potser part de la tensió amb què vivim el dia a dia a la ciutat és, en part, culpa d'això.


1.- Motos. Es calcula que a Barcelona hi ha unes 300.000 motos. És una ciutat meravellosa per gaudir sobre dues rodes, però el soroll d'algunes d'elles és terrorífic. Només cal anar un dia qualsevol pel carrer Balmes o Aragó per descobrir la simfonia de clàxons, tubs d'escapament estridents i frenades en què es converteix la ciutat.

2.- Obres. Fer obres implica millora... menys per les oïdes. A Barcelona sempre hi ha obres. Sigui el barri que sigui i en qualsevol època de l'any. És impossible passar un dia sencer a la ciutat sense patir les conseqüències sonores d'una obra, per petita que sigui.

3.- Ambulàncies. Un tampoc ha viatjat tant com per dir que tenim les ambulàncies més sorolloses del món, però en tot cas, és normal el nivell de decibels de les sirenes de les ambulàncies de Barcelona? Diuen que les freqüències agudes són les que més mal fan a l'oïda. Doncs en aquest cas les ambulàncies de Barcelona són armes de destrucció massiva contra les oïdes de molts.

4.- Venedors de xiulets de les Rambles. És impossible no sentir-los. És arribar a les Rambles i sentir un zumzeig sonor que no et deixarà en pau fins que no marxis d'allà. És com tenir entre una mosca i un gripau al clatell de forma permanent. Molt agradable tot plegat.

5.- Els mòbils al metro. La gent no ha après encara a fer servir el mode 'vibració' dels telèfons? Des dels tons de trucada infernals al desesperant sorollet del WhatsApp, passant pels mal educats de torn que et contaminen acústicament fent servir el mòbil com si fos un l'altaveu. Una agressió en tota regla, més tenint en compte el dubtós gust de la majoria d'aquests sers.

Últimes notícies

    Publicitat